Header

Algemeen

U ziet de voordelen van het bouwen, exploiteren en beheren van een online community en wilt hier liefst vandaag nog mee aan de slag. Het bouwen van een goede website kan echter een tijdrovende en dure taak zijn, maar dat hoeft niet. Met behulp van WordPress kunt u zelf in no-time een professionele website bouwen. Ook het exploiteren van uw community kan veel van uw tijd opslokken. Denk aan het schrijven van blogposts, het editen en het distribueren ervan. Voor dit soort situaties biedt content curatie een goede uitkomst.

Met behulp van een curatietool maakt u een selectie uit duizenden nieuwsbronnen waaruit u vervolgens geheel geautomatiseerd de meest relevante in gecureerde vorm aan kunt bieden aan uw doelgroep. Handig, doeltreffend en hartstikke efficiënt. Tijdens deze masterclass leert u hoe u zelf een site met WordPress kunt bouwen en hoe u uw community met minimale kennis en kunde kunt exploiteren.

Onderwerpen

 • Hoe kunt u zelf een website / community bouwen met WordPress?
 • Hoe kan ik WordPress installeren, integreren en optimaliseren?
 • Hoe kan ik teksten, foto’s en videos plaatsen op de community?
 • Hoe kan ik via WordPress communiceren (emailshots, social media)?
 • Wat is content marketing, marketing automation en content curatie?
 • Hoe kunt u content curatie inzetten in uw online marketing beleid?
 • Hoe kunt u curatie integreren met uw social media en uw wordpress platform?
 • Wat zijn voorbeelden van curatietools en hoe werken zij?
 • Hoe meet u de effectiviteit van uw online content inspanningen

Resultaat

Na afloop van de masterclass ‘Community Building & Content Curatie’ bent u in staat om zelfstandig een professionele website/ community te bouwen, exploiteren en beheren. U kent de ins en outs van WordPress en weet hoe u dit CMS kunt installeren, integreren en optimaliseren. U kunt teksten plaatsen, foto’s en video’s editen en posten op de community. U weet tevens hoe u nieuwsbrieven kunt opstellen en verzenden naar uw doelgroep. Daarnaast weet u hoe u de content van uw community kunt delen en integreren met allerhande social media. Tot slot kent u de voordelen van content curatie en weet u hoe u met curatietools aan de slag kunt om uw community van voldoende content te voorzien. Verder weet u hoe u uw online inspanningen kunt meten, monitoren en bijsturen.

  Inhoud

  College 1: Aan de slag met WordPress

  Tijdens dit college leert u om zelfstandig een professionele website/ community te bouwen, te exploiteren en te beheren. U wordt bijgespijkerd over alle ins en outs van WordPress en leert hoe u dit CMS kunt installeren, integreren en optimaliseren. U leert hoe u teksten kunt plaatsen, foto’s en video’s kunt bewerken en hoe u deze kunt plaatsen op de community. U leert hoe u nieuwsbrieven kunt opstellen en hoe u deze kunt verzenden naar uw doelgroep. Daarnaast leert u hoe u de content van uw community kunt delen en integreren met allerhande social media.

   College 2: Aan de slag met content curatie

  Tijdens dit college wordt u bijgespijkerd over de belangrijkste insights, trends en ontwikkelingen op het gebied van content curatie en content marketing. U leert hoe u met behulp van online technieken, zoals marketing automation en content curatie, uw community kunt onderhouden en voorzien van relevante content. U leert tevens hoe diverse curatietools werken en hoe u deze kunt intereren met uw WordPressplatform. Tot slot leert u de effectiviteit van uw online inspanningen te meten en te analyseren en hoe u eventueel bij kunt sturen.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Vorm

  De Masterclass ‘Community Building & Contentcuratie met WordPress’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over de opzet van een eigen leadportal met behulp van WordPress.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Wie

  De Masterclass ‘Community Building & Contentcuratie met WordPress’ is bedoeld voor professionals die de behoefte hebben om in eigen beheer aan de slag te gaan met de bouw en exploitatie van een online leadportal. De Masterclass is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een IT- of marketing achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Docenten

  De docenten die de Masterclass ‘Community Building & Contentcuratie met WordPress’ voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede praktijkervaring als marketing manager, webdeveloper, inbound marketeer, weddesigner, webbouwer en/ of online marketeer. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van contentmarketing, wordpress, contentcuratie en webdevelopment en strategie

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Kosten

  Uw investering voor deze Masterclass ‘Community Building & Contentcuratie met WordPress’ bedraagt EUR 595,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Data

  Deze Masterclass gaat vier keer per jaar van start. Colleges vinden in principe plaats aan de Hogeschool Utrecht. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

  Collegedata: voorjaar 2017

  • College 1: 09 februari 2017
  • College 2: 09 februari 2017

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Contentmarketing

  Inschrijven voor de Masterclass

  1 Persoonsgegevens
  2 Factuurgegevens
  3 Bevestiging
  • Datum & locatie

  • Persoonsgegevens