Header

Algemeen

U heeft een mooie uitdaging te pakken bij uw organisatie. U mag een verandertraject doorvoeren, een implementatie begeleiden of een ander project uitvoeren. Voor veel projecten is het echter wel zaak dat u hiervoor een gedegen analyse en/of goed projectplan kunt opstellen. Op zich best een pittige kluif om zo’n document te schrijven, maar als het er eenmaal ligt, bespaart het u wel veel tijd. Wilt u weten hoe u een scherp en doordacht plan van aanpak kunt schrijven maar heeft u geen tijd of behoefte om een opleiding hiervoor te volgen? Dan is deze compacte webinarreeks: ‘Een Plan Van Aanpak schrijven’ de juiste keuze voor u.

Onderwerpen

– U leert hoe u een goed gefundeerd plan van aanpak opstelt voor uw business.
– U leert hoe u uw theoretische managementkennis aan de praktijk kunt koppelen
– U leert hoe u uw plan kunt vertalen vanuit de strategie naar de praktijk
– U leert hoe u een gedegen analyse kunt opzetten en uitvoeren
– U wordt bij het schrijven van uw plan begeleidt op de ‘SMART-principes’
– U leert een  realistische planning, begroting en targets op te stellen
– U leert hoe u uw gemaakte keuzes goed kunt beargumenteren
– U leert hoe u intern draagvlak kunt verkrijgen voor uw plan van aanpak
– Na afloop van de webinarreeks kunt u direct met uw plan in de praktijk aan de slag

Resultaat

De webinar reeks ‘Een Plan Van Aanpak Schrijven’ verschaft u de kennis én de vaardigheden om managementvraagstukken om te zetten in het juiste concrete en operationele beleid. U leert hoe u een goed plan opstelt, en hoe dat plan concreet kan worden uitgevoerd binnen uw organisatie. Na afloop van de reeks bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan het plan van aanpak en een effectief verander- of implementatieproces door te voeren. U weet hoe u met uw plan zowel uw medewerkers, uw projectteam en het management kunt overtuigen, hoe u dit project concreet kunt aanvliegen en uiteindelijk tot een goed einde kunt brengen. Na afloop van de webinarreeks kunt u direct met uw eigen plan van aanpak aan de slag.

  Inhoud

  Webinar 1: Elementen van een goed plan

  Tijdens het eerste webinar leert u hoe u de juiste fundamenten in uw plan kunt inbrengen om tot een succesvolle aanpak voor uw organisatie te komen. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de vertaalslag van strategie naar praktijk. U krijgt voorbeelden te zien van goede plannen, cases en rapportages. U krijgt ter afsluiting huiswerk mee voor het volgende webinar.

  Webinar 2: Operationalisatie van uw plan

  U wordt bijgespijkerd over het belang en de uitvoering van goede analyses, over het opnemen van zogenoemde SMART-factoren en over het operationaliseren van uw strategie in een realistische planning, budgettering en doelen. U leert tot slot hoe u uw beleid kracht kunt bijzetten door goede argumentatie en heldere uiteenzetting van uw gemaakte keuzes. U krijgt voorbeelden te zien van goede plannen, cases en rapportages. U krijgt ter afsluiting huiswerk mee voor het volgende webinar.

  Webinar 3: Afronding en puntjes op de ‘i’

  Tijdens het derde en laatste webinar wordt er ingezoomd op de laatste details van uw plan. Het raamwerk van uw plan staat inmiddels en wat nu van belang is, is in hoeverre de strategische componenten op een juiste wijze zijn doorvertaald naar operationele doelen en planningen. U krijgt nader inzicht in de prioritering, operationalisering en concretisering van uw aanpak. Onder begeleiding van de docent rondt u uw plan van aanpak af en kunt u hier direct na afloop mee aan de slag in de praktijk.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Vorm

  De webinar reeks ‘Plan van Aanpak Schrijven’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over het schrijven van een effectief plan van aanpak voor uw business. Aan de hand van 3 webinars van 1 uur in combinatie met huiswerkopdrachten, leert u in een mum van tijd een kundig plan van aanpak schrijven.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Wie

  De webinar reeks ‘Plan van Aanpak Schrijven’ is bedoeld voor professionals die de behoefte hebben om een goed en gedegen plan van aanpak te kunnen schrijven. Het is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of organisatiekundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Docenten

  De docenten die de webinar reeks ‘Plan van Aanpak Schrijven’ voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als businessstrateeg, changemanager, consultant, directeur of bedrijfsadviseur. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van verandermanagement, leadership, business development, bedrijfskunde en strategie. Deze mix van eigenschappen maakt de masterclass voor u gegarandeerd van onschatbare waarde.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Kosten

  Uw investering voor deze webinar reeks ‘Plan van Aanpak Schrijven’ bedraagt EUR 295,- (ex BTW). In dit bedrag zijn inbegrepen: 3 webinars van 1 uur, huiswerkopdrachten en literatuur. Het is mogelijk om extra persoonlijke (online) support te krijgen. De meerkosten hiervoor bedragen EUR 49,-. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken aan ons per email/ telefoon.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Data

  Deze webinarreeks gaat vier keer per jaar van start. Webinars vinden in principe om de twee weken in de avonduren plaats.

  Data: voorjaar 2015

  • Webinar 1: 19 nov 2015  (20.00 uur tot 21.00 uur)
  • Webinar 2: 3  dec 2015  (20.00 uur tot 21.00 uur)
  • Webinar 3: 17 dec 2015 (20.00 uur tot 21.00 uur)

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  295

  Inschrijven voor de opleiding

  1 Persoonsgegevens
  2 Factuurgegevens
  3 Bevestiging
  • Datum & locatie

  • Persoonsgegevens