Volg een introcursus

Het UBS Expertisecentrum ‘HR Analytics & Data Management’ brengt professionals, academici, bedrijven en instellingen uit diverse branches samen teneinde maximale kennisdeling en kennisontwikkeling op het gebied van change te bevorderen. Daarnaast ambiëren we een bijdrage te leveren aan het vergroten en professionaliseren van zowel de wetenschappelijke als toegepaste kennis op de gebieden change management, implementatiemanagement en leadership. De ‘body of knowlegde’ wordt vervolgens beschikbaar gesteld via onze onderwijsprogramma’s, advies- en onderzoeksactiviteiten. Bij dit alles nemen we steeds de UBS kernwaarden ‘integraliteit, toepasbaarheid en kritische analyse’ in acht.

Binnen het expertisecentrum onderscheiden we de volgende disciplines:

Verandermanagement & Leiderschap 
– Cultuurverandering en gedragsbeïnvloeding
– Veranderstrategie & Implementatiemanagement
– Interne weerstand en draagvlakcreatie
– Monitoring en borging van veranderbeleid

Werkwijze en contactmogelijkheden 

U kunt te allen tijden vrijblijvend contact opnemen met het expertisecentrum om uw vraagstuk voor te leggen. Op grond van het vraagstuk zal het team actuele kennis, expertise en samenhangende professionals betrekken om er voor te zorgen dat u precies datgene aangereikt krijgt waardoor u en/of uw organisatie zonder hick-ups haar weg kan vervolgen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 030-2270497 of per email op [email protected] U kunt uw vraag ook stellen via dit formulier. Heeft u een bepaalde dag in gedachte waarop u eea met ons wilt bespreken, dan kunt u ook een (telefonisch) gesprek inplannen met onze adviseurs.

Kennismaking

UBS biedt ter kennismaking een introcursus Verandermanagement aan en is bedoeld voor professionals die zich (zelfstandig) verder willen ontwikkelen op het gebied van verandermanagement. Het is een interactieve videocursus van ongeveer 15 minuten waarin de kerndocent een introductie geeft over het werkveld en u aan de hand van een aantal opdrachten kritisch laat nadenken over uw rol daarin.

Starten met de introductiecursus
Wilt u direct starten met de introductiecursus Verandermanagement? Meld u dan aan en ontvang de videocursus direct (als downloadlink in uw mailbox). Aanmelden kan via de ‘tab inschrijven’. Vragen? Bel 030-2270497 of email: [email protected]

 

Onderwijs

Een doorlopende veranderende wereld vraagt om wendbare professionals. Als business school begrijpen wij dat professionals niet alleen voorzien dienen te worden van actuele (vak)kennis, maar ook van vaardigheden om adequaat met veranderingen om te gaan wil de professional vanuit zijn of haar functie een waardevolle bijdrage leveren aan de organisatie én als mens en professional groeien.

UBS beschouwt het als haar taak deelnemers en professionals zodanig te equiperen dat zij als integraal denkende bedrijfskundigen evenwichtig richting kunnen geven aan mens en organisatie. We verrichten dit door niet alleen aandacht te schenken aan actuele theorieën, maar deze ook zeer sterk te verbinden aan de praktijk, waarbij persoonlijke ontwikkeling fundamenteel onderdeel uitmaakt van het onderwijs.

Onderwijsprogramma’s
UBS maakt haar missie waar door middel van haar open opleidingen evenals incompany- en maatwerktrajecten. Hier vindt u een overzicht van onze open verandermanagement-opleidingen. Indien u meer informatie wenst over onze open en/ of incompany programa’s, neem dan contact met ons op via 030-2270497 of email: [email protected]

Onderzoek

Het UBS expertisecentrum verricht wetenschappelijk onderzoek en zet dit concreet om in praktijkgerichte handvatten voor iedere organisatie en/of individu die kamt met vraagstukken op het gebied van change management en leadership. Wanneer u wetenschappelijk inzichten op het terrein van verandermanagement wenst te verkrijgen én/ of u wilt weten hoe deze inzichten in praktische zin bij kunnen dragen aan de doelstelling(en) van uw organisatie. Neem dan contact met ons op via 030-2270497 of email: [email protected]

Werkwijze
U kunt te allen tijden vrijblijvend contact opnemen met het expertisecentrum om uw vraagstuk voor te leggen. Op grond van het vraagstuk zal het team actuele kennis, expertise en samenhangende professionals betrekken om er voor te zorgen dat u precies datgene aangereikt krijgt waardoor u en/of uw organisatie zonder hick-ups haar weg kan vervolgen.

Advies

Binnen het expertisecentrum helpen we professionals met het implementeren van het geleerde. Bent u momenteel bezig met het doorvoeren van uw change strategie en wil het niet echt vlotten? Weet dan dat we u kunnen ondersteunen met advies op thema’s als Strategie Implementatie Management.

Contactmogelijkheden
Binnen het expertisecentrum staan te allen tijden adviseurs voor u klaar om een intake met u te doen en/ of uw vragen te beantwoorden. Neem hiervoor vrijblijvend contact op via 030-2270497 of email: [email protected] Indien u op een bepaalde dag een gesprek wilt voeren met een adviseur, kunt ook altijd zelf een belgesprek inplannen. 

Kennisbank

Op zoek naar kennis over change management? Via de kennisbank vindt u nieuws en artikelen over o.a. change management. Daarnaast worden er diverse events, tours en congressen (op het gebied van verandermanagement) georganiseerd. Als member kunt u (gratis) aan alle events deelnemen. Voor niet-leden bestaat de mogelijkheid om los deel te nemen aan de events.

Faculty

Binnen het expertisecentrum zijn onder andere onderstaande docenten betrokken. Onze docenten zijn doorgaans actief als: hoogleraar, consultant en/ of praktijkprofessional bij uiteenlopende bedrijven, multinationals en kennisinstellingen.

Marijn_Mulders_UBSMarijn Mulders heeft vanuit Cap Gemini talloze bedrijven en instellingen ondersteund bij het herinrichten van de bedrijfsprocessen en verander processen. Bij een van zijn klanten is hij vervolgens in dienst getreden en heeft bij de werkmaatschappijen in Europa en Amerika veranderprocessen uitgevoerd waarbij het verbeteren van de resultaten en de bedrijfsprocessen centraal stond. Inmiddels werkt hij bij diverse Hogescholen, waar hij studenten inhoudelijk begeleidt en tevens coacht op het samenspel van theorie en praktijk.

Frank Markerink. Ik help organisaties om gericht te presteren door de strategie te toetsen en te verbinden met de behoeften en talenten van medewerkers en stakeholders. Ik help teams in effectief samenwerken door het creëren van gezamenlijke ambitie en vertrouwen en ben gespecialiseerd in de ‘zachte’ kant van bedrijfsopvolging. Ik doe dit vanuit mijn specialismen leiderschap, verandermanagement en strategisch HR. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als extern adviseur/director en werk vooral in middelgrote en grote profit organisaties en zorginstellingen.

alexander boelenAlexander Boelen heeft als strategisch adviseur en business innovation manager jarenlange ervaring in het managen van creativiteit en het combineren van verschillende expertises, altijd met een focus op business development en innovatie. Hij heeft een achtergrond in architectuur en stedelijk ontwerp, kennismanagement en (geo-)modeling en simulatie en een internationaal netwerk in onder meer de domeinen transport, media, universiteiten en onderzoeks- instellingen.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of