Als student bij UBS levert u aan het einde van uw opleiding een plan van aanpak of referaat op. Hiermee gaat u in de praktijk aan de slag. Denk hierbij aan de uitvoering van een veranderproject of strategie-implementatie. Gedurende uw opleiding (en eventueel erna) wordt u gecoacht vanuit een financieel-strategisch uitgangspunt (obv de LEAN-methodiek). Het project wat u gaat doen, dient zich uiteindelijk financieel terug te verdienen. Dit kan een kostenbesparing zijn of een omzetverhoging. Er worden heldere indicatoren en KPI’s opgesteld waardoor goed meetbaar is dat het behaalde eindresultaat ook daadwerkelijk van uw hand komt.

Honors Award

Elk jaar reikt Utrecht Business School de Honors Award uit aan de student die met zijn/haar plan van aanpak het meest heeft bereikt. In financieel-strategische termen wel te verstaan. Het is uitdrukkelijk geen wedstrijd wie de meeste omzet bewerkstelligt, het gaat erom wie vanuit de strategische doelstellingen doelbewust naar een ‘honorable’ eindresultaat heeft weten te werken. Een vakjury van UBS en aangesloten partners beoordelen alle ingeleverde plannen en behaalde resultaten. Op basis van de inzendingen worden er driemaal per jaar afvalrondes georganiseerd waarna er aan het einde van het jaar 3 kandidaten overblijven. Hieruit wordt ter plekke een winnaar uitgeroepen. Hij/zij wint de Honord Award en mag hierdoor deelnemen aan het zogenoemde Honors Programma.

Het Honors Programma

Het Honorsprogramma is een gezamenlijk opleidingsprogramma van vier aangesloten partners (t.w.v. EUR 5000,-). Het is een internationaal programma waarbij de LEAN-methodiek centraal staat.  Meer informatie volgt.