Utrecht Business School biedt naast fysieke opleidingsprogramma’s (klassikaal) en e-learning modules (digitaal) ook tussenvarianten aan; blended learning. Tijdens dit soort trajecten volgt u enerzijds fysieke colleges of coachingstraject en anderzijds online modules. Onderzoek toont aan dat bepaalde materie beter via e-learning gedaan kan worden om een optimaal leerresultaat te behalen en andere materie weer beter via klassikaal onderwijs. Op deze manier geniet u de voordelen van beide methoden en bent u verzekerd van een optimale leercurve. Een bijkomstig voordeel is dat de online/ blended methode vaak ook nog eens goedkoper is en zorgt voor minder reistijd.


Opzet en werkwijze

U kunt een blended traject volgen als deel van een  incompanyprogramma of als individuele cursist. In eerstgenoemd geval, kunt u een offerte aanvragen voor blended traject voor uw medewekers via deze link. U ontvangt hierna binnen 24 uur een voorstel van onze opleidingsadviseur in uw inbox. Wilt u een blended traject volgen als individuele cursist dan wordt er in overleg met u een maatwerkprogramma samengesteld, waarbij uw leerdoelen centraal staan. Hierbij wordt er bekeken op welke thema’s en onderwerpen u zich verder wilt ontwikkelen en welke leervormen hier het best bij passen. Zo kan een traject er bijvoorbeeld als volgt uit komen te zien voor een blended cursus Business Development.

  • College 1: 1-op-1-coachingssessie met kerndocent waarbij kaders en leerdoelen worden besproken
  • College 2: Strategie & Business Model InnovationKlassikaal
  • College 3: Innovatiemanagement – E-learning module
  • College 4: Live webinar van docent met cursisten waarbij oefeningen worden gedaan en vragen besproken.
  • College 5: Businss Development – Klassikaal
  • College 6: Leadership en managementvaardigheden – E-learning module
  • College 7: New business beleid – Klassikaal
  • College 8: Live Webinar: Beoordeling & bespreken eindopdracht

E-learning en webinars 

Wanneer u aan de slag gaat met een e-learning module krijgt u van UBS een introductie over de leerdoelen, het gebruik en de functionaliteiten van de programma’s zodat u direct aan de slag kunt. In essentie gaat het er bij online learning om dat u goed voorbereid aan de e-module begint (door een bepaald boek of hoofdstuk gelezen te hebben) en dat u gedurende de online les actief meedoet met de oefeningen. Na het online deel is het raadzaam om bepaalde learnings actief voor uzelf te herhalen en te oefenen (eventueel met uw medecursisten). Bij de live webinars kunt u uiteraard ook vragen stellen aan de docent en issues bespreken met zowel docent als medecursisten. Een voorbeeld van een e-module van UBS-docent Marijn Mulders vindt u hier.


Investering

De exacte kosten van het volgen van een blended traject laten zich lastig vooraf in kaart brengen. In de regel kan gesteld worden dat een blended traject goedkoper is dan een klassikale opleiding en duurder dan een online module. Een andere variabele is: of u de enige bent die een blended traject afneemt of dat er meerdere cursisten zijn. In het eerste geval heeft u te maken met de duurste optie; in het laatste geval van de goedkoopste optie. Neem voor een prijsopgave contact op met onze adviseurs.


Contact

Heeft u interesse in een blended traject? Onze adviseurs kunnen u uiteraard verder helpen. U kunt hiervoor contact opnemen via telefoonnummer: 030-2270497 of mail: contact@ubsbusiness.nl. Meer informatie over online learning vindt u hier.