Header

Algemeen

De behoefte om projecten zo flexibel mogelijk in te regelen groeit. Klanten willen in rap tempo de nieuwste ontwikkelingen zien. Om het risico op projectfalen zo klein mogelijk te maken is het van belang om met korte slagen te werken en steeds kleine beetjes op te leveren. Het Scrum framework van Agile helpt hierbij. Het stelt de mens in het ontwikkelproces centraal en elimineert overhead. Met deze Agile Scrum-cursus creëert u een zeer stabiele basis op het gebied van projectmanagement. Na afloop van deze cursus heeft u de mogelijkheid om het gecertificeerde Agile Scrum Foundation examen af te leggen.

Onderwerpen

 • Wat zijn de randvoorwaarden om te starten met product ontwikkeling?
 • Welke rol heeft de daily scrum?
 • Wat zijn de basis principes, thema’s en processen van Agile Scrum?
 • Hoe monitort u succesvol een project?
 • Wat zijn veelvoorkomende begrippen binnen scrum?
 • Welke risico’s lopen de projecten en hoe kan u die het beste incalculeren?
 • Hoe waarborgt u de voortgang van het project?
 • Hoe stelt u een release planning op en wat is het belang van een retrospective?

Resultaat

Na afloop van deze Agile Scrum-cursus beschikt u over een methodiek die u helpt om projecten van begin tot eind vorm te geven. U bent bekend met de principes, fasen en begrippen die samen de methodiek vormen. U heeft inzicht in het theoretisch kader en kan dit vertalen naar de praktijk. U bent in staat om projecten op professionele wijze te leiden aan de hand van de product roadmap en hierbij rekening te houden met alle stakeholders en risico’s. U weet hoe u een release plan op kunt stellen, hoe u een daily scrum vorm kunt geven en hoe u van een release plan naar een sprintplan komt. U bent voorbereid op het Agile Scrum Foundation examen, zodat u dit met vertrouwen kunt maken. Na het doorlopen van de Agile Scrum-cursus kunt u zich verder ontwikkelen op het gebied van Agile Service /Agile Project Management.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan ! Klik hier verder voor meer informatie !


Naar boven

Inhoud

Dag 1: Inleiding Agile & Scrum (college 1 en 2) 

Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert alles over het Agile Manifesto en we introduceren de twaalf Agile principes, waarmee de road to value wordt vastgelegd. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de scrum basisconcepten: scrum team, events en de artifacten. U leert tot slot over de Agile Scrum – Extreme Programming en Crystal Clear methodiek. Aan het einde van deze dag heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader toegepast

Dag 2: Planning, voortgang en examenvoorbereiding (college 3 en 4) 

Tijdens de tweede dag duiken we dieper in de elementen van de Agile Scrum methodiek. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools, tips en methodes over de verschillende scrum begrippen zoals: scrum of scrums, Spotify en Safe. U leert hoe u het project op een scrum methode plant en welke schattingstechnieken daarbij komen kijken. U leert verder hoe de voortgang van het project bewaakt met behulp van een KPI’s en Information Radiotors. Tot slot gaan we u voorbereiden op het Agile Scrum Foundation examen (m.b.v. proefexamens), zodat u met vertrouwen het examen kunt maken.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan ! Klik hier verder voor meer informatie !


Naar boven

Vorm

De cursus Agile Scrum Fundamentals is zo opgezet om uw strategisch denkniveau in relatief kort tijdsbestek naar een hoger niveau te brengen opdat u projecten op een gestructureerde manier kunt leiden of ondersteunen. U redeneert gedurende de training terug vanuit een projectmanagement perspectief. Tijdens uw cursus wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de cursus beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan ! Klik hier verder voor meer informatie !


Naar boven

Wie

De cursus is bedoeld voor professionals die op de hoogte willen blijven van de meeste recente ontwikkelingen op het gebied van Project Management. Aangezien de Agile denkwijze steeds breder ingezet wordt, is deze cursus ook zeker van toegevoegde waarde als u niet in IT -ontwikkeling werkt. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: IT-service managers, business managers, product owners, software ontwikkelaars en project- en programma managers. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en HBO+ werk en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring


Naar boven

Docenten

De docenten die de cursus Agile Scrum Fundamentals voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans ruime ervaring als projectleider, bedrijfsadviseur, IT-consultant, businessstrateeg of ICT-manager. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van projectmanagement, verandermanagement, IT-management en bedrijfskunde.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan ! Klik hier verder voor meer informatie !


Naar boven

Kosten

Uw investering voor deze cursus bedraagt EUR 1.445,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en catering. Er zijn mogelijkheden om het cursusbedrag in meerdere termijnen te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De kosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.


Naar boven

Startdata

Deze cursus gaat doorgaans elke maand van start. Colleges vinden plaats op twee achtereen volgende dagen. Er wordt gestart rond 9:00 uur met het eerste college en de dag eindigt rond 17:00 uur. Aanmelden kan op de locaties: Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Venlo of Zwolle.

Collegedata: opleiding met startdatum in December 2020 

 • College 1+ 2: Maandag 7 december 2020 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)
 • College 3 + 4: Dinsdag 8 december 2020 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)                                                                                 

Naar boven

Ervaringen

 8.0

“Ik heb laatst de cursus Agile & Scrum Fundamentals gevolgd bij UBS en heb deze beoordeeld met een 8!!. Een echte aanrader. Ik heb mijn vaardigheden op het gebied van Scrum-technieken daadwerkelijk naar een hoger plan kunnen tillen. Vooral dankzij de inzet van goede docenten (echte zwaargewichten) heb ik snel meters kunnen maken. Het geleerde heb ik bij wijze van spreken direct de volgende dag in de praktijk kunnen brengen bij mijn werkgever tijdens projectmeetings, samenwerkingen en procesorganisatie. De cursus was in een paar woorden: kort, goed, inhoudelijk en krachtig…In elk geval precies wat ik nodig had.”


 8.0

“Leuke en leerzame colleges. Met name de colleges waarin voorbeelden uit de praktijk werden gebruikt. Inhoudelijk sterke docenten.”

Naar boven

 • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.
Op de hoogte blijven van deze opleiding, zoals startdata, kosten en locaties? Vul dan hieronder uw e-mailadres in:
 • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Inschrijven voor de opleiding

1 Persoonsgegevens
2 Factuurgegevens
3 Bevestiging
 • Datum & locatie

 • Persoonsgegevens

 • Afleveradres studiemateriaal