Volg een introcursus

Een goede alignment van de diverse teams, projecten en technologieën met de bedrijfsstrategie wordt steeds belangrijker. Het inzichtelijk maken van alle interne processen is geen gemakkelijke opgave. Maar een afzijdig of slecht proces kan wel het vermogen van de organisatie limiteren. Kennis van BPM helpt u om problemen in bedrijfsprocessen op te lossen en systemen voor proces- en informatiemanagement succesvol te implementeren. Tijdens deze opleiding krijgt u diepgaand inzicht in proces denken, begrippen binnen BPM en de context waarin BPM geplaatst wordt. Daarnaast ontvangt u na succesvolle afronding de BPM Master (BPMm) titel van the Association for Information and Image Management (AIIM). 

Onderwerpen

 • Hoe kan u het effect van procesverbetering het beste meten?
 • Wat is de essentie van procesanalyse, informatieanalyse, procesmanagement en informatiemanagement?
 • Hoe kan u flowcharting, interviews en procesmodellering optimaal inzetten?
 • Hoe start u met een procesmanagement project?
 • Hoe gaat u om met weerstand en de organisatiecultuur?
 • Welke procesmanagement technieken zijn er en wat zijn goede praktijkvoorbeelden?
 • Wat is de rol van Enterprise Content Management (ECM) binnen BPM?
 • Wat zijn de meest gebruikte tools voor procesmanagement?

Resultaat

Na afloop van de opleiding bent u in staat om op basis van de theorie een gedegen procesmanagement strategie op te stellen en in de praktijk uit te voeren. U begrijpt de potentie van informatie- en procesanalyse voor uw organisatie. U bent in staat om de belangrijkste vaardigheden en competenties voor effectief BPM te herkennen en zich eigen te maken. Daarnaast kan u organisatieprocessen optimaliseren en observeren, procesuitkomsten voorspellen en toekomstige bedrijfsscenario’s modelleren. U bent in staat om de veranderingen door te voeren en efficiënt stakeholdermanagement te bedrijven. Tot slot bent u op de hoogte van flowcharting, procesnotificatie en procesmodellering.

Inhoud

Dag 1: Introductie  

Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert welke eigenschappen en waarde Business Process Management heeft. U krijgt nieuwe kennis en inzichten over welke kernactiviteiten bij een bedrijfsanalyse horen en welke vereiste vaardigheden een bedrijfsanalist nodig heeft. Welke redenen zijn er voor een verandering van de bedrijfsprocessen? Verder wordt er dieper ingegaan op een stappenplan om te starten met een procesmanagement project: begrijpen van de businesscase, de juiste mensen bij elkaar brengen, hun rollen definiëren, documentatie opstellen en vaardigheden identificeren. U sluit de eerste dag af met het maken van de business case en het analyseren van praktijkvoorbeelden. .

Dag 2: Bedrijfsanalyse en modellering

Tijdens deze dag leert u alles over proces- en informatieanalyse en de eigenschappen van flowcharting en procesmodellering. Hoe gebruikt u analyse technieken en hoe stelt u een procesmodel op? U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten en tips over flowcharting, stroomschema’s, standaarden en waarde. Er wordt specifiek stilgestaan bij de vergelijking tussen flowcharting en procesmodellering. U sluit de dag af met een oefening waarin een praktijkvoorbeeld van een procesmodel en stroomschema centraal staat.

Dag 3: Verandermanagement & BPM strategie 

Tijdens deze dag krijgt u nieuwe kennis en inzichten over organisatiecultuur, identiteit en waarden, interne weerstand, stakeholder analyse, governance en change management. U krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee u een BPM programmastrategie kan ontwikkelen. Verder leert u hoe u een business en technische beoordeling uit kan voeren. Tot slot krijgt u nieuwe kennis over hoe de voordelen van een BPM initiatief optimaal gemeten kunnen worden.

Dag 4: BPM implementeren en procesmanagement 2.0

Tijdens deze dag gaan we aan de slag met het maken van een business case voor effectief informatiebeheer. U leert wat de laatste trends zijn op het gebied van procesmanagement. Hoe kan u zakelijke en functionele vereisten ophalen en verder ontwikkelen? U wordt tot slot bijgespijkerd over alle ins en outs van een BPM plan. Hoe ontwerpt u zo’n plan en hoe ontwikkelt u dat verder op het gebied van mensen, processen en technologieën? Verder bespreken we de stappen die nodig zijn om een BPM programma effectief te implementeren. Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan de examenvragen, zodat u optimaal bent voorbereid op het BPM Master examen.

Vorm

De opleiding Business Process Management is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over Business Process Management. Deze cursus wordt in het Engels gegeven. Tijdens uw opleiding wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de cursus beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Wie

De opleiding Business Process Management is bedoeld voor informatieprofessionals die grip willen krijgen op alle ins en outs van Business Process Management (BPM). De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: IT managers, procesmanagers, business analist, (business) consultants, business architect of projectleider/manager in een procesmanagement project. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en HBO- werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring. Specifieke voorkennis is niet nodig om succesvol deel te nemen aan deze cursus.

Docenten

De docenten die de opleiding Business Process Management voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als bedrijfsadviseur, IT-consultant, IT-directeur, businessstrateeg, of ICT-manager. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van verandermanagement, IT-management, business development, bedrijfskunde en strategie.

Kosten

Uw investering voor deze 4-daagse opleiding bedraagt EUR 4.380- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en catering. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

Ervaringen

9.0

“Waardevolle opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. De trainers brachten de stof op een boeiende manier over. De colleges werden op een interactieve manier gegeven waardoor er voldoende ruimte was om ervaringen te delen. Niet alle onderdelen uit de studiegids werden tijdens de opleiding behandeld en er werd deels gebruik gemaakt van de literatuur.”

9.0

“Dankjewel. Dankzij deze opleiding heb ik weer nieuwe inzichten erbij. Heel praktisch toepasbaar en tot de verbeelding sprekend met als bonus: leuke nieuwe professionals in mijn netwerk erbij en een kijkje in de keukens van andere organisaties. “

9.0

“Heel goede ervaring! De materie werd vanuit verschillende hoeken belicht en er was voldoende diepgang. Zeker bij de meer interactieve colleges was het ook zeer waardevol om met de rest van de deelnemers van gedachten te wisselen en van elkaar te leren. Docenten over algemeen van hoog niveau en duidelijk inhoudsdeskundigen. Soms sluit een college qua vorm en inhoud misschien iets minder aan bij je persoonlijke situatie/voorkeur, maar dat wordt door de andere colleges ruimschoots gecompenseerd”


 8.0

“Leuke en leerzame colleges. Met name de colleges waarin voorbeelden uit de praktijk werden gebruikt. Inhoudelijk sterke docenten.”

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
 • Hidden
  * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of