Header

Algemeen

Goede financiële analyses zijn van evident belang voor strategische beslissingen rond bijvoorbeeld bedrijfsovernames, investeringen en financieringsissues. Het goed kunnen analyseren van financiële informatie en het verantwoord kunnen nemen van risico’s zijn dan ook een must voor elke financiële professional. In het verlengde hiervan worden ‘good governance’ en ‘compliant handelen’ steeds vaker verwacht van organisaties. Kennis hierover is dan ook net zo belangrijk. Deze onderwerpen staan centraal tijdens deze masterclass.

Onderwerpen

– Hoe maak je een goede financiële analyse?
– Hoe stel je een goede financiële rapportage op?
– Welke trends zijn er binnen compliance en governance?
– Wat is de rol van auditing, compliance en governance?
– Hoe bestuur en beheers je deze aspecten?
– Wat komt er kijken bij risk management en control?

Resultaat

Tijdens deze dag ligt de nadruk op het meegeven van gedegen kennis en kunde ten aanzien van financiele analyse en het verzorgen van een deugdelijke financiële rapportage. Hiernaast wordt er ingezoomd op de belangrijke rol die auditing, compliance en governance hierbij spelen. U leert hoe u kunt omgaan met deze aspecten, hoe u ze kunt besturen en uiteindelijk hoe u ze zo goed mogelijk kunt managen en/of beheersen. U krijgt informatie over de laatste trends en ontwikkelingen op dit gebied en doet nieuwe kennis en inzichten op op het gebied van strategisch risk management en het verkrijgen en/of houden van grip op de (compliance) zaak.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie

Inhoud

Middagcollege: Financiële analyse

Tijdens dit middagcollege leert u hoe u een raamwerk kunt creëren voor het maken van financiële analyses en de risico’s te onderkennen die het simuleren van de werkelijkheid met zich meebrengen. We bespreken hoe de bedrijfsstrategie en stakeholdermanagement van invloed kunnen zijn op financiële analyses en wat de effecten van verschillende waarderingsgrondslagen kunnen zijn (IFRS/ GAAP). Voorts leert u hoe u een cashflowanalyse kunt opstellen en uitvoeren, hoe u om kunt gaan met werkkapitaalmanagement en welke rol de managementrapportage speelt.

Avondcollege: Governance & Compliance 

In de avond wordt ingegaan op de essentie van compliance & governance (G&C) en het kader waarbinnen deze opereren. U leert onder andere: de relatie tussen bedrijfsstrategie en G&C te onderkennen en methoden om G&C-risico’s te identificeren en te analyseren. Vervolgens krijgt u ook inzicht in de mogelijk te nemen maatregelen. Om goede maatregelen te kunnen nemen/ voorstellen, wordt u het belang van ”bias” uitgelegd. U leert in dit college onder andere hoe u ”bias” kunt voorkomen.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie

Vorm

De Masterclass Finance, Compliance & Governance is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over finance, accounting & risk management. Verder staat de kwantificering van beleid centraal tijdens deze opleiding. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een bedrijfskundig perspectief.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie

Wie

De Masterclass Finance, Compliance & Governance is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van finance, accounting & risk management. De Masterclass is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een financiële achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

Docenten

De docenten die de Masterclass Finance, Compliance & Governance voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als business controller, business consultant, financieel directeur, riskmanager of accountant. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van business control, auditing, compliance en governance.


Bert Gadellaa (IJsselvliet). Positivist, bemiddelaar, zorgt voor enthousiasme en energie in een organisatie. Aandacht voor details, Een mensenmens, pragmatische registeraccountant met post-doctorale opleiding management consultancy. Onder andere docent voor NIVÉ Opleidingen en Kluwer. Specialisaties: financiële functie, management control, centralisatie van stafdiensten en verander- management.


Sjaak Veerman. Verbindend en betrokken, no-nonsense en ondernemend, analytisch en oplossingsgericht, gericht op het beheerst en pragmatisch realiseren van organisatie doelstellingen. Accountancy als basis en ruime ervaring opgedaan als adviseur en in het bedrijfsleven. Specialisaties: risicomanagement, interne beheersing (waaronder AO/IC), operational auditing en (financial) business planning.


Hidde van der Wal. Creatieveling, Zorgt voor verrassende inzichten en eenvoud van het complexe, Brengt structuur aan. Econoom met specialisatie in monetaire macro-economie. Doceert advanced cost management aan de Executive Master of Finance and Control aan de Universiteit van Amsterdam. Docent voor NIVÉ Opleidingen en Kluwer. Voormalig lector Financieel Economisch Management in het Middenbedrijf aan de Hanzehogeschool in Groningen. Specialisaties: financiële functie, kosten- optimalisatie, bedrijfsvoering en management control.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie

Kosten

Uw investering voor deze Masterclass bedraagt EUR 595,- (ex BTW). Iit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

Startdata

Deze Masterclass vindt drie keer per jaar plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De Masterclass gaat doorgaans drie keer per jaar van start. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. Er vinden per dag twee colleges plaats.

Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Inschrijven voor de Masterclass

1 Persoonsgegevens
2 Factuurgegevens
3 Bevestiging
  • Datum & locatie

  • Persoonsgegevens

  • Afleveradres studiemateriaal