Volg een introcursus
Opleidingsinformatie:

U heeft een mooie uitdaging te pakken bij uw organisatie. U mag een verandertraject doorvoeren, een implementatie begeleiden of een ander project uitvoeren. Voor veel projecten is het echter wel zaak dat u hiervoor een gedegen analyse en/of goed projectplan kunt opstellen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een marketingplan, communicatieplan, hrm-plan, financieel plan, businessplan of een ict-plan. Wilt u weten hoe u een scherp en doordacht plan van aanpak kunt schrijven maar heeft u geen tijd of behoefte om een opleiding hiervoor te volgen? Dan is deze compacte Masterclass: ‘Een Plan Van Aanpak schrijven’ de juiste keuze.

Onderwerpen

– U leert hoe u een goed gefundeerd plan van aanpak opstelt voor uw business.
– U leert hoe u uw theoretische managementkennis aan de praktijk kunt koppelen
– U leert hoe u uw plan kunt vertalen vanuit de strategie naar de praktijk
– U leert hoe u een gedegen analyse kunt opzetten en uitvoeren
– U wordt bij het schrijven van uw plan begeleidt op de ‘SMART-principes’
– U leert een  realistische planning, begroting en targets op te stellen
– U leert de strategie te vertalen naar een marketing- of communicatieplan,
– hrm-plan, financieel plan, contentplan, businessplan of een ict-plan
– U leert hoe u uw gemaakte keuzes goed kunt beargumenteren
– U leert hoe u intern draagvlak kunt verkrijgen voor uw plan van aanpak
– Na afloop van de Masterclass kunt u direct met uw plan in de praktijk aan de slag

Resultaat

De Masterclass ‘Een Plan Van Aanpak Schrijven’ verschaft u de kennis én de vaardigheden om managementvraagstukken om te zetten in het juiste concrete en operationele beleid. U leert hoe u een goed plan opstelt, en hoe dat plan concreet kan worden uitgevoerd binnen uw organisatie. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een marketingplan, communicatieplan, hrm-plan, financieel plan, businessplan of een ict-plan. Na afloop van de Masterclass bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan het plan van aanpak en een effectief verander- of implementatieproces door te voeren. Na afloop van de Masterclass kunt u direct met uw eigen plan van aanpak aan de slag.

Inhoud

College 1: Elementen van een goed plan (middag)

Tijdens het middagcollege leert u hoe u de juiste fundamenten in uw plan kunt inbrengen om tot een succesvolle aanpak voor uw organisatie te komen. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de vertaalslag van strategie naar praktijk. U wordt bijgespijkerd over het belang en de uitvoering van goede analyses, over het opnemen van zogenoemde SMART-factoren en over het operationaliseren van uw strategie in een realistische planning, budgettering en doelen. U leert tot slot hoe u uw beleid kracht kunt bijzetten door goede argumentatie en heldere uiteenzetting van uw gemaakte keuzes.

College 2: Onder begeleiding aan de slag (avond)

Tijdens het middagcollege gaat u zelf aan de slag met uw plan. U leert aan de hand van cases, opdrachten en voorbeeldplannen hoe u uw plan van aanpak kunt structureren en de juiste fundamenten kunt leggen. U krijgt nader inzicht in de prioritering, operationalisering en concretisering van uw aanpak. Onder begeleiding van de docent en samen met uw groepsgenoten komt u tot een plan van aanpak waar u na afloop direct mee aan de slag kunt in de praktijk.

Vorm

De Masterclass ‘Plan van Aanpak schrijven’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over het schrijven van een effectief plan van aanpak voor uw business. Verder staat de kwantificering van beleid centraal tijdens deze opleiding. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een financieel-strategisch perspectief.

Wie

De Masterclass ‘Plan van Aanpak schrijven’ is bedoeld voor professionals die de behoefte hebben om een goed en gedegen plan van aanpak te kunnen schrijven. De Masterclass is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of organisatiekundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de Masterclass ‘Plan van Aanpak schrijven’ voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als businessstrateeg, changemanager, consultant, directeur of bedrijfsadviseur. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van verandermanagement, leadership, business development, bedrijfskunde en strategie.

Kosten

Uw investering voor deze Masterclass ‘Plan van Aanpak schrijven’ bedraagt EUR 495,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of