Volg een introcursus

De komende jaren gaat het Internet der Dingen (Internet of Things) exponentieel groeien. Het Internet of Things (IoT) verwijst naar alle apparaten die verbonden zijn met het internet. Hierdoor kunnen ze gegevens doorsturen en communiceren met elkaar/computers en klanten beter ondersteunen. Al deze informatie die uitgewisseld wordt kan vele voordelen en uitdagingen voor organisaties met zich meebrengen. Deze training behandelt de basisconcepten, terminologie en belangrijkste componenten van het Internet of Things. U krijgt diepgaand inzicht in de rol van IoT voor uw organisatie en de relatie ervan met de bedrijfsstrategie. Deze training is internationaal erkend gecertificeerd en stoomt u klaar om een succesvolle IoT strategie te ontwikkelen.

Onderwerpen

  • Wat houdt internet of things (IoT) in? Welke type IoT zijn er en wat is hun relatie?
  • Verschillen tussen IoT, Machine-to-Machine en Internet of Everything (IoE)?
  • Hoe zit de IoT-architectuur in elkaar?
  • Welke beveiligings-, privacy- en governance vraagstukken spelen een rol bij IoT?
  • Wat zijn de mogelijkheden en grenzen van IoT?
  • Hoe kan u vanuit de enorme stroom data de juiste conclusies trekken?
  • IoT om uw producten slimmer, uw processen efficiënter te maken
  • Hoe bereidt u zich voor op het CCC Internet of Things Foundation examen?

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u in staat om een gedegen IoT strategie op te stellen en deze in de praktijk uit te voeren. U begrijpt de invloed van IoT op uw organisatie en business. U bent in staat om de belangrijkste kenmerken en levenscyclus van het Cyberphysical Systems (CPS) te benoemen en uzelf eigen te maken. Daarnaast heeft u kennis van  IoT-architectuur, beveiligings-privacy- en governancevraagstukken en de businessmodellen van IoT. U begrijpt de relatie tussen IoT en big data en cloud computing. Tot slot leert u de toepassingen en kenmerken van IoT.

Inhoud

Dag 1: Wat is IoT? (college 1 en 2)

Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert het concept Internet of Things kennen en veelgebruikte gerelateerde terminologie. Hoe is IoT ontstaan en hoe is het geëvolueerd de afgelopen jaren? U leert alles over de business modellen die IoT drijven. Welke kansen biedt het IoT en hoe kan u er inkomsten mee genereren? U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de basis bouwblokken van de IoT architectuur en de netwerk protocollen. Verder wordt er dieper ingegaan op de verschillen tussen Internet of Everything (IoE), Machine-to-Machine (M2M) and IoT. U sluit de eerste dag af met een aantal praktijkcasussen.

Dag 2: Security, governance en technologie (college 3 en 4)

Tijdens deze dag leert u alles over de rol van social media en mobiliteit in IoT. U wordt  bijgespijkerd over alle ins en outs van IoT veiligheidsuitdagingen: Wat is de oorzaak van veel inbreuken op de beveiliging en hoe brengt u veiligheidsrisico’s in kaart? U krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee u de rol van Internet of Things beter kan plaatsen en hoe u Social, Mobile, Analytics Cloud and Things (SMACT) het beste kan definiëren. U sluit de dag af met een praktijk oefening, de groei potentie van IoT en verdere voorspellingen over de toekomst.

Dag 3: Voorbereiding officiële Internet of Things examens iSQI  (college 5 en 6)

De laatste dag staat volledig in het teken van de examenvoorbereiding. Het Internet of Things Foundation examen is een gesloten boek examen dat bestaat uit veertig multiple choice vragen. Als u 65% van de vragen correct beantwoord ontvangt u het officiële IoT Foundation certificaat van de Cloud Credential Council (CCC). Aan de einde van de derde dag zal u het examen afnemen en de uitslag direct vernemen.

Vorm

De cursus Internet of Things is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen op het gebied van Internet of Things. U redeneert gedurende de training terug vanuit een bedrijfskundig perspectief. U ontvangt een cursusmap en het officiële IoT Foundation boek. Tijdens uw cursus wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de training beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Wie

De cursus Internet of Things is bedoeld voor professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van Internet of Things. Ook voor professionals die in hun functie te maken hebben met de beleidsmatige of development kant van IoT is deze training waardevol. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: business development managers, big data managers, IT service managers, riskmanagers, Business Intelligence (BI) managers, data scientists, project- en programmamanagers, informatiemanagers, businessanalisten, informatie- en enterprise architecten of innovatiemanagers. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en een HBO- werk en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echt dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring. Specifieke voorkennis is niet nodig om succesvol deel te nemen aan deze cursus.

Docenten

De docenten die de cursus Internet of Things voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als bedrijfsadviseur, IT-consultant, cloud computing specialist,  businessstrateeg, ICT-manager, big data en/of risico analist. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van verandermanagement, Internet of Things, business development, bedrijfskunde en strategie.

Kosten

Uw investering voor deze 3-daagse cursus bedraagt EUR 1840 (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, trainingsmateriaal, het officiële IoT Foundation boek en de kosten van het IoT Foundation examen, lunches en koffie/thee. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

Ervaringen

9.0

“Waardevolle opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. De trainers brachten de stof op een boeiende manier over. De colleges werden op een interactieve manier gegeven waardoor er voldoende ruimte was om ervaringen te delen. Niet alle onderdelen uit de studiegids werden tijdens de opleiding behandeld en er werd deels gebruik gemaakt van de literatuur.”

9.0

“Dankjewel. Dankzij deze opleiding heb ik weer nieuwe inzichten erbij. Heel praktisch toepasbaar en tot de verbeelding sprekend met als bonus: leuke nieuwe professionals in mijn netwerk erbij en een kijkje in de keukens van andere organisaties. “

9.0

“Heel goede ervaring! De materie werd vanuit verschillende hoeken belicht en er was voldoende diepgang. Zeker bij de meer interactieve colleges was het ook zeer waardevol om met de rest van de deelnemers van gedachten te wisselen en van elkaar te leren. Docenten over algemeen van hoog niveau en duidelijk inhoudsdeskundigen. “


 8.0

“Leuke en leerzame colleges. Met name de colleges waarin voorbeelden uit de praktijk werden gebruikt. Inhoudelijk sterke docenten.”

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of