Volg een introcursus
Opleidingsinformatie:

De manier om kennis tot ons te nemen verandert in rap tempo. De opkomst van E-learning is hier een voorbeeld van. Nieuwe opleidingsvormen leiden onherroepelijk tot nieuwe didactische en opleidingskundige inzichten, tot een andere organisatie van L&D-trajecten én uiteraard tot een ander verwachtingspatroon van cursisten. Een belangrijke vraag voor u als HRD-professional is dan ook: Hoe zorg ik ervoor dat ik op de hoogte blijf van al deze ontwikkelingen? Maar ook: Hoe zorg ik ervoor dat er opleidingen ge- creëerd worden die voldoen aan de eisen van deze tijd? Dit en meer komt aan bod in deze cursus.

Onderwerpen

– Trends op het gebied van online learning & HR development
– Integratie en alignment van de HR(D)-strategie met de e-learning strategie.
– Hoe ontwerpt u een e-learningproces wat uw lerenden inspireert?
– Wat komt er didactisch allemaal kijken bij het e-learning ontwerpproces?
– Welke leereffecten moeten er gerealiseerd worden en hoe is erop te sturen?
– Selecteren en beoordelen van beschikbare e-learning tools en -instrumenten.
– Eigen productie en/ of extern inkopen van content: wanneer wel en niet?
– Hoe organiseert, implementeert en monitort u het nieuwe e-learningtraject?

Resultaat 

De cursus ‘E-Learning & Human Resource Development’ reikt u nieuwe inzichten en kennis aan op het gebied van online learning & development. U leert actief aan de hand van concrete praktijkcases het geleerde te implementeren en er direct mee aan de slag te gaan. U brengt verdieping aan op uw bestaande kennis en doet nieuwe vaardigheden op over ontwerp en implementatie van online learning. U leert hoe u een krachtige online leerbeleving ontwikkelt, hoe u uw huidige e-Learning aanbod kunt verbeteren, welke instrumenten en tools uw bedrijf verder kunnen helpen en hoe u uiteindelijk zorg draagt voor de totstandkoming van een effectieve nieuwe leerbeleving.

Inhoud

Dag 1: Ontwerpen van het e-learning traject (college 1 en 2)

Tijdens deze dag leert u hoe u kunt komen tot een passend ontwerp voor een gewenste e-learningopleiding voor uw organisatie. Wat komt er didactisch allemaal kijken bij het ontwerpproces, welke leereffecten moeten er gerealiseerd worden en hoe kan dit technisch mogelijk worden gemaakt? U wordt daarnaast bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen op het vlak van L&D, digitaal leren en multimediale toepassingen.

Dag 2: Beoordeling en selectie van e-learning tools (college 3 en 4)

Tijdens deze dag leert u hoe u beschikbare e-learning tools en -instrumenten kunt waarderen, beoordelen en selecteren. Wanneer zet u bijvoorbeeld welke tools in? Andere vragen die worden behandeld: produceert u uw eigen content of laat u deze extern maken? Wanneer kiest u voor het een en wanneer voor het ander? Hoe kun je tot slot inzichtelijk maken of bepaalde tools bijdragen tot het gewenste eindresultaat of niet?

Dag 3: Implementatie van het e-learningtraject (college 5)

Tijdens deze dag leert u hoe u de organisatie concreet gereedmaakt voor de implementatie van het e-learningtraject. De centrale vraag van dit college is: Hoe organiseert, implementeert en monitort u het nieuwe traject? En: Hoe kunt u grip houden op het totale implementatieproces. Thema’s die aan bod komen, zijn: analytics, meten, monitoring en bijsturen van het e-learning / HRD-beleid.

Vorm

De cursus E-Learning & Human Resource Development is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over het ontwerpen van e-learningtrajecten, het beoordelen en selecteren van e-learningtools en hoe u e-learning geïmplementeerd kunt krijgen bij uw organisatie. Tijdens de opleiding gaat u actief in groepen aan de slag op basis van diverse L&D-cases en opdrachten. U leert in groepen de theorie actief toe te passen en krijgt feedback van docenten die deze opdracht destijds zelf hebben geïmplementeerd bij hun opdrachtgever. 

Wie

De cursus E-Learning & Human Resource Development is bedoeld voor verantwoordelijken binnen bedrijven en overheden voor Learning & Development. Denk hierbij aan HR(D)-professionals, directie, P&O, HR-adviseurs, etcetera. Maar ook voor professionals die zich bezighouden met HR-accountability-issues, verbetertrajecten en/of HR-optimalisatie vraagstukken. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige achtergrond, vijf tot vijftien jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de cursus E-Learning & Human Resource Development voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als opleidingskundige, talent-manager, e-learningconsultant, implementatie- specialist of L&D-manager. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van Learning & Development, digitaal leren en multimediale technieken. Enkele docenten uit de opleiding:

marijnMarijn Mulders (Tolo Branca). Marijn Mulders volgde de opleiding AMBI. Jaren heeft hij vanuit Cap Gemini bedrijven ondersteund bij het herinrichten van de HRM- bedrijfsprocessen en verander processen. Bij een van zijn klanten is hij vervolgens in dienst getreden en heeft bij de werkmaatschappijen in Europa en Amerika veranderprocessen uitgevoerd waarbij het verbeteren van de resultaten en de bedrijfsprocessen centraal stond. Inmiddels werkt hij bij diverse Hogescholen, waar hij studenten inhoudelijk begeleidt en tevens coacht op het samenspel van theorie en praktijk.

hansHans Hoogendoorn (Hoogendoorn PEC). Hans werkt al ruim 18 jaar op het snijvlak van HRM & ICT waarvan de laatste 7 jaar als onafhankelijk e-HRM specialist, projectleider en interim management. Hans is werkzaam in het brede vlak van (e-)HRM; binnen zijn laatste opdrachten is hij werkzaam als projectleider HNW en advisering rondom e-HRM trajecten bij een grote bouw onderneming. Hans Hoogendoorn heeft zijn achtergrond in de HR wereld, na een afgeronde studie P&O (1995) is Hans gaan werken binnen de recruitment wereld. Vanaf 2007 is Hans zelfstandig gevestigd.

arendjan majoorArend-Jan Majoor (Freshious) I am a true innovator. I always like to start up new ideas and new initiatives or to help people with this. I am able to bring structure in chaos and (if timing is right) I can empower people to take over. With this strong motivation, I work in the role of entrepreneur, business developer, consultant and program manager in The Netherlands and abroad. From 2008 I have started several companies of which Frismakers/Freshious has always been the common thread.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt 1.600 euro (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, boeken, toetsing en arrangement. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of