Volg een introcursus

Cybermisdaden vormen een ontzettend groot risico’s voor de veiligheid van organisaties. En de ontwikkelingen op dit vakgebied gaan razendsnel. Daarnaast loopt de (financiële) schade die gepaard gaat met cybermisdaden in de miljarden per jaar. Dat vraagt van bedrijven een gefundeerd beleid en investeringen op het gebied van cyberbeveiliging. Tijdens deze opleiding krijgt u diepgaande kennis over het beheersen van de cybermisdaadrisico’s en het invulling geven aan de cyberbeveiliging binnen uw organisatie. Het programma biedt u concrete kennis en inzicht en een uitstekende voorbereiding op het ISACA Cybersecurity Fundamentals (CSX) examen.   

Onderwerpen

 • Wat zijn de belangrijkste cyber security concepten?
 • Hoe binnen de architectuur omgaan met vertrouwelijkheid en integriteit?
 • Hoe zit cyber security of networks in elkaar?
 • Wat zijn toonaangevende beveiligingsarchitectuur tools?
 • Hoe wordt er omgegaan met incidenten?
 • Wat zijn de gevolgen voor de veiligheid m.b.t. opkomende technologieën?
 • Wat zijn de nieuwste technieken op het gebied van cybersecurity?
 • Wat is het verschil tussen information security en cybersecurity?
 • Hoe bereidt u zich voor op het wereldwijd erkende CSX-certificaat van ISACA?

Resultaat

Na afloop van de opleiding heeft u meer inzicht in cyber security en cyber crime. U kent de risico’s van cybermisdaden en beseft dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om cyber security binnen uw organisatie goed in te richten en te beheersen. U bent in staat om risico’s te herkennen en gedegen risicomanagement uit te voeren. Daarnaast bent u bekend met het lifecycle management landschap en de beveiliging van netwerken, systemen, applicaties en gegevens. U weet welke verschillende soorten incidenten er zijn en hoe u deze kan herstellen. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste trends op het gebied van nieuwe opkomende technologieën, cloud concepten en mobiele beveiligingsissues.

Inhoud

Dag 1: Introductie Cyber Security  (college 1 en 2) 

Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert welke definitie, doelstellingen, voordelen en bouwstenen cyberbeveiliging heeft. U krijgt kennis en inzicht in de principes van cyber security en wat het verschil is tussen information security en cyber security. Verder wordt er dieper ingegaan op de verschillende rollen die cyberbeveiliging kent. Het tweede deel van de dag bekijken we de principes van de architectuur en hoe daarbinnen omgegaan kan worden met vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid. Wat is de rol van verificatie en non reputdiation. Tot slot krijgt u aan de hand van enkele best practices en cases voorbeelden van succesvolle cyber security projecten.

Dag 2: Cyber security of networks, systems, applications and data (college 3 en 4) 

Tijdens  deze dag leert u alles over het Lifecycle management landschap. Wat zijn belangrijke processen en tools bij het opstellen van de security architecture? Er wordt dieper ingegaan op de beheersing van risico’s middels risicomanagement. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten en tips over de verschillende soorten van aanvallen die er zijn en hoe u deze kunt beveiligen. Wat zijn de meest gebruikte concepten voor levenscyclusbeheer? Er wordt specifiek stilgestaan bij Operational threat environments. U sluit de dag af met een oefening waarin een praktijkvoorbeeld centraal staat.

Dag 3: Incidenten (college 5 en 6) 

Tijdens deze dag krijgt u nieuwe kennis en inzicht over de definitie, aard en doelstellingen van het incidenten response plan. Welke verschillende categorieën incidenten zijn er, hoe te handelen als er een incident is en hoe kan u incidenten herstellen? Verder leert u wat de gevolgen voor de veiligheid zijn m.b.t. opkomende technologieën. Wat zijn de laatste trends en hoe gaat u om met Cloudconcepten rondom data en samenwerking. Er komen gedurende de dag verschillende vragen vanuit het examen naar voren. Ook wordt er veel aandacht besteed aan praktijkvoorbeelden.

Dag 4: Examentraining (college 7 en 8) 

De laatste dag staat volledig in het teken van de examenvoorbereiding. Het Cybersecurity Fundamentals (CSX) examen is een gesloten boek examen dat bestaat uit vijfenzeventig multiple choice vragen. Als u 65% van de vragen correct beantwoord ontvangt u het officiële Cybersecurity Fundamentals (CSX) certificaat van ISACA.

Vorm

De opleiding Cyber Security & Protection is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over cyberbeveiliging in uw organisatie. Tijdens uw opleiding wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Wie

De opleiding Cyber Security & Protection is bedoeld voor professionals die hun kennis van technische cyber security willen vergroten. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: security officers, IT managers/auditors, adviseurs internet security, systeem- en netwerkbeheerders, risk managers, hoofd automatisering of informatiemanagers. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en HBO+ werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de opleiding Cyber Security & Protection voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Alle trainers zijn door de Information Systems Audit and Control Association (ISACA) geautoriseerd en hebben doorgaans brede ervaring als bedrijfsadviseur, IT-director, security specialist, risicomanager en systeem- en netwerkbeheerder. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van Cyber security, de laatste technologieën, verandermanagement, IT-management, bedrijfskunde en strategie.

Kosten

Uw investering voor deze vierdaagse opleiding bedraagt EUR 4.250,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, catering, cursusmateriaal en de officiële ISACA Cybersecurity (CSX) studiegids. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het bedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De kosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Ervaringen

9.0

“Dankzij deze opleiding heb ik nieuwe bruikbare inzichten opgedaan. Heel praktisch toepasbaar en tot de verbeelding sprekend met als bonus: leuke nieuwe professionals in mijn netwerk erbij’

9.0

“Waardevolle opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. De trainers brachten de stof op een boeiende manier over. De colleges werden op een interactieve manier gegeven waardoor er voldoende ruimte was om ervaringen te delen. Niet alle onderdelen uit de studiegids werden tijdens de opleiding behandeld en er werd deels gebruik gemaakt van de literatuur.”

9.0

“Heel goede ervaring! De materie werd vanuit verschillende hoeken belicht en er was voldoende diepgang. Zeker bij de meer interactieve colleges was het ook zeer waardevol om met de rest van de deelnemers van gedachten te wisselen en van elkaar te leren. Docenten over algemeen van hoog niveau en duidelijk inhoudsdeskundigen. Soms sluit een college qua vorm en inhoud misschien iets minder aan bij je persoonlijke situatie/voorkeur, maar dat wordt door de andere colleges ruimschoots gecompenseerd”


 8.0

“Leuke en leerzame colleges. Met name de colleges waarin voorbeelden uit de praktijk werden gebruikt. Inhoudelijk sterke docenten.”

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
 • Hidden
  * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of