Header

Algemeen

Als er transities plaatsvinden in de organisatie, heeft het bestuur of management team de belangrijke taak om die veranderingen op effectieve en professionele wijze te managen. Voor een succesvolle implementatie van veranderingen is immers draagvlak nodig. Wanneer leiderschap door meerdere managers gedragen wordt, dient dit goed georkestreerd en afgestemd te worden. Goed voorbeeld doet immers goed volgen. De cursus “Leiderschap bij Transities” helpt managers, directie en/ of leidinggevenden om op een passende en effectieve wijze organisaties in beweging te zetten.

Onderwerpen

– Perspectieven op leiderschap, inzicht in belangrijke leiderschapstheorieën en -stijlen,
– Leiderschap toepasbaar op veranderprojecten; verankering van gewenst gedrag.
– Effectiviteit van relaties en systemen; inzicht in interactiepatronen.
– Onderscheiden van concepten voor de ontwikkeling van leiderschap in organisaties.
– Rol van leadership, bedrijfscultuur, waarden en politiek bij transities.
– Inzicht en verbetering van skills om transitieprocessen succesvol door te voeren
– De ROI van goed leiderschap inzake veranderprocessen en veranderdoelen.

Resultaat 

Na afloop van de cursus ‘Leiderschap bij Transities’ bent u in staat om uw kennis en kunde van leiderschap toe te passen op transitie- en veranderprojecten. U kunt oplossingen bezigen die mensen bewegen, uw team beter managen en uw medewerkers beter motiveren en verder ontwikkelen in de gewenste richting. U heeft tevens dieper inzicht in uw eigen leiderschapsvaardigheden en bijbehorende verbeterpunten. U kunt uw leiderschap op een betere manier uitdragen zodanig dat het de organisatie effectief verandert. Tot slot is er aandacht voor de bedrijfskundige kant: De ROI van goed leiderschap.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan ! Klik hier verder voor meer informatie !


Naar boven

Inhoud

Dag 1: Perspectieven en theorie over leiderschap (college 1 en 2)

– Perspectieven op leiderschap, inzicht in de belangrijkste leiderschapstheorieën en -stijlen,
– Leiderschap toepasbaar op veranderprojecten; verankering van gewenst gedrag.
– Effectiviteit van relaties en systemen; inzicht in interactiepatronen
– Onderscheiden van concepten voor de ontwikkeling van leiderschap in organisaties.

Dag 2: Leiderschapsvaardigheden bij transities (college 3 en 4)

– Rol van leadership, bedrijfscultuur, waarden en politiek bij veranderingen.
– Inzicht in vereiste skills om transitieprocessen succesvol door te kunnen voeren
– Aan de slag:  oefeningen en rollenspelen om leiderschaps skills te verbeteren.

Dag 3: De ROI van goed leiderschap (college 5 )

– Hoe draagt goed leiderschap bij aan het succes van de transitie?
– Meten/ monitoren van het effect van leadership op de organisatie
– Borgen van de bereikte leiderschaps/transitiedoelen in processen
– De ROI van goed leiderschap inzake veranderprocessen en -doelen.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan ! Klik hier verder voor meer informatie !


Naar boven

Vorm

Tijdens de cursus staat de eigen veranderpraktijk centraal. Er wordt gewerkt vanuit de laatste theorieën en inzichten, via (h)erkenning van werksituaties naar de gewenste veranderpraktijk. Tijdens de cursus wordt er gewerkt aan uw eigen leiderschapsvaardigheden en is er bijzondere aandacht voor het groepsproces (en uw rol daarin).


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan ! Klik hier verder voor meer informatie !


Naar boven

Wie

De cursus is bedoeld voor teammanagers, leidinggevenden of opdrachtgevers betrokken bij het doorvoeren van transities waarbij mensen ander werk moeten uitvoeren of hetzelfde werk anders. Ook voor coaches of adviseurs die verantwoordelijk zijn voor veranderprojecten, is deze cursus geschikt. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een managementachtergrond, 5 tot 15 jaar werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.


Naar boven

Docenten

De docenten die de cursus ´Leiderschap bij Transities´ voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als consultant, R&D-directeur, innovatiemanager, change manager, businessstrateeg, of marketing manager. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Enkele docenten uit de opleiding:


alexander boelenAlexander Boelen (Inno4Business) has many years of experience in managing creativity and combining expertise, focusing on business development by innovation. He has a background in architectural & urban design, knowledge management and (geo-) modeling & simulation. He has developed a large network in, amongst other, the worldwide intelligent transport arena, media & entertainment and universities & research institutes. Specialties:Experienced strategy and innovation advisor; business innovation manager. Klik hier voor een video-introductie.


joris craandijkJoris Craandijk (Innovative Partners). Als marketeer, manager en strateeg heeft Joris bij een multinational veel binnenlandse en buitenlandse ervaring opgedaan. Daarin stond het creëren van nieuwe business altijd centraal. Of het nu handelde om een line extention, greenfield project, crisismanagement of een complex innovatie project, alles draaide om het verbinden van visie, strategie en management met een idee, de organisatie en de uitvoering. Samen op weg naar succes. Een echte ervaringsdeskundige.


arendjan majoorArend-Jan Majoor (Freshious) I am a true innovator. I always like to start up new ideas and new initiatives or to help people with this. I am able to bring structure in chaos and (if timing is right) I can empower people to take over. With this strong motivation, I work in the role of entrepreneur, business developer, consultant and program manager in The Netherlands and abroad. From 2008 I have started several companies of which Frismakers/Freshious has always been the common thread.


marijnMarijn Mulders (Tolo Branca). Marijn Mulders volgde de opleiding AMBI. Jaren heeft hij vanuit Cap Gemini bedrijven ondersteund bij het herinrichten van de bedrijfsprocessen en veranderprocessen. Bij een van zijn klanten is hij vervolgens in dienst getreden en heeft bij de werkmaatschappijen in Europa en Amerika veranderprocessen uitgevoerd waarbij het verbeteren van de resultaten en de bedrijfsprocessen centraal stond. Inmiddels werkt hij bij diverse Hogescholen, waar hij studenten inhoudelijk begeleidt en tevens coacht op het samenspel van theorie en praktijk.


Marcel Kuiper (De Vereenvoudiger). Mijn passie gaat uit naar het helpen van mensen en organisaties bij het doorvoeren van veranderingen om zo hun doelstellingen te realiseren. Producten en diensten zijn vaak nog te complex. Het is mijn drijfveer om te helpen de eenvoud door te voeren en te bewaren. Veranderingen zelf gaan daarnaast ook vaak mis. Door het gedrag van de betrokken medewerkers centraal te stellen is het mijn overtuiging dat de verandering succesvol zal zijn.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan ! Klik hier verder voor meer informatie !


Naar boven

Kosten

Uw investering voor de cursus Leiderschap bij Transities bedraagt EUR 1.450,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.


Naar boven

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.
Op de hoogte blijven van deze opleiding, zoals startdata, kosten en locaties? Vul dan hieronder uw e-mailadres in:
  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.
Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding