Header

Algemeen

U heeft een mooie uitdaging te pakken bij uw organisatie. U mag een verandertraject doorvoeren, een implementatie begeleiden of een ander project uitvoeren. Voor veel projecten is het echter wel zaak dat u hiervoor een gedegen analyse en/of goed projectplan kunt opstellen. Op zich best een pittige kluif om zo’n document te schrijven, maar als het er eenmaal ligt, bespaart het u wel veel tijd. Wilt u weten hoe u een scherp en doordacht plan van aanpak kunt schrijven maar heeft u geen tijd of behoefte om een opleiding hiervoor te volgen? Dan is deze compacte thuisstudie: ‘Een Plan Van Aanpak schrijven’ de juiste keuze voor u.

Onderwerpen

– U leert hoe u een goed gefundeerd plan van aanpak opstelt voor uw business.
– U leert hoe u uw theoretische managementkennis aan de praktijk kunt koppelen
– U leert hoe u uw plan kunt vertalen vanuit de strategie naar de praktijk
– U leert hoe u een gedegen analyse kunt opzetten en uitvoeren
– U wordt bij het schrijven van uw plan begeleidt op de ‘SMART-principes’
– U leert een  realistische planning, begroting en targets op te stellen
– U leert hoe u uw gemaakte keuzes goed kunt beargumenteren
– U leert hoe u intern draagvlak kunt verkrijgen voor uw plan van aanpak
– Na afloop van uw studie kunt u direct met uw plan in de praktijk aan de slag

Resultaat

De thuisstudie ‘Een Plan Van Aanpak Schrijven’ verschaft u de kennis én de vaardigheden om managementvraagstukken om te zetten in het juiste concrete en operationele beleid. U leert hoe u een goed plan opstelt, en hoe dat plan concreet kan worden uitgevoerd binnen uw organisatie. Na afloop van uw studie bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan het plan van aanpak en een effectief verander- of implementatieproces door te voeren. U weet hoe u met uw plan zowel uw medewerkers, uw projectteam en het management kunt overtuigen, hoe u dit project concreet kunt aanvliegen en uiteindelijk tot een goed einde kunt brengen. Na afloop van de thuisstudie kunt u direct met uw eigen plan van aanpak aan de slag.

  Inhoud

  Na aanmelding en betaling van het cursusgeld ontvangt u van Utrecht Business School het bijbehorende lesmateriaal thuisgestuurd. Het lesmateriaal bestaat uit een map met uitleg en opdrachten, voorbeeldplannen, rapportages en cases. U maakt per week een aantal opdrachten en werkt zodoende gestaag aan uw eigen plan van aanpak. Als u alle opdrachten heeft afgerond, zendt u uw plan in ter controle. Bij een voldoende bent u geslaagd en ontvangt u een certificaat. U kunt met uw plan vervolgens direct aan de slag in de praktijk. Desgewenst is het mogelijk om (tegen meerkosten) extra persoonlijke online support te krijgen van onze docenten. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit zelf bij ons kenbaar te maken.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Vorm

  De thuisstudie ‘Plan van Aanpak Schrijven’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over het schrijven van een effectief plan van aanpak voor uw business. Verder staat de kwantificering van beleid centraal tijdens deze opleiding. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een financieel-strategisch perspectief.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Wie

  De thuisstudie ‘Plan van Aanpak Schrijven’ is bedoeld voor professionals die de behoefte hebben om een goed en gedegen plan van aanpak te kunnen schrijven. De thuisstudie is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of organisatiekundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Docenten

  De docenten die uw examen nakijken en/of u online support geven, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als businessstrateeg, changemanager, consultant, directeur of bedrijfsadviseur. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van verandermanagement, leadership, business development, bedrijfskunde en strategie.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Kosten

  Uw investering voor deze thuisstudie ‘Plan van Aanpak Schrijven’ bedraagt EUR 195,- (ex BTW). In dit bedrag zijn inbegrepen: literatuur, huiswerkopdrachten en een examen. Mocht u gebruik willen maken van online support, dan kan dit voor EUR 49,- extra. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Data

  Deze thuisstudie ‘Plan van Aanpak Schrijven’ kunt u beginnen wanneer u maar wilt. Er is geen vooraf gedefinieerde startdatum. U kunt ook zelf bepalen hoe lang u erover wilt doen. Er zit ongeveer 3-4 weken tussen inzending van uw plan en eindbeoordeling door de docent.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

   

  195

  Inschrijven voor de opleiding

  1 Persoonsgegevens
  2 Factuurgegevens
  3 Bevestiging
  • Datum & locatie

  • Persoonsgegevens