Volg een introcursus

Een overname of fusie traject is een zeer intensief traject. Er komt ontzettend veel kijken bij de eerste verkennende fase, het due diligence traject en de uiteindelijke deal. Maar hoe gaat het daarna verder? Uit onderzoek blijkt dat de eerste honderd dagen na een fusie cruciaal zijn voor het slagen van de acquisitie. Tijdens deze cursus duikt u diep in de integratievraagstukken na een acquisitie of fusie. Er wordt ingegaan op thema’s zoals; synergie-identificatie, integratieplanning, projectbeheer en organisatieverandering. Met deze cursus verkrijgt u op een geïntegreerde wijze inzicht in de mechanismen van bedrijfssamenvoeging.

Onderwerpen

 • Wat is de rol van de ondernemingsraad?
 • Hoe behoudt u het momentum van de overeenkomst?
 • Wat is het belang van integratie ten tijde van het due diligence traject?
 • Hoe gaat u om met de eerste dag nadat de deal officieel gesloten is?
 • Hoe bepalend zijn de eerste honderd dagen?
 • Hoe kan u het beste synergie creëren en hoe kan u dit meten?
 • Hoe kan u het beste omgaan met cultuurverschillen?
 • Wat zijn de grootste risico’s bij een integratietraject en hoe beheerst u die?
 • Hoe betrekt u bijtijds alle stakeholders?

Resultaat

Na afloop van de cursus weet u hoe u effectief integreert na een acquisitie. U snapt welke valkuilen er tijdens de overname zijn en hoe het synergievoordeel kan vergroten en versnellen. U bent in staat om de klanten en medewerkers aan boord te houden en te betrekken in de cruciale eerste honderd dagen. Daarnaast werkt u aan belangrijke vaardigheden die van pas komen bij post-merger integratie. U weet wat de do’s and dont’s zijn bij het opstellen en uitvoeren van een integratieplan. U ontdekt wat de invloed van de coronacrisis is op Post-Merger Integration. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied cultuurverschillen, communicatiestijlen en de rol van de ondernemingsraad.

Inhoud

Ochtendprogramma: college 1

Tijdens deze dag starten we met de basis: Waarom is het traject direct na de acquisitie zo belangrijk? U leert dat de integratie eigenlijk al begint voordat de deal gesloten is. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over hoe u een gedegen integratieplan opstelt en welke medewerkers onderdeel zijn van het project. Daarnaast leert u hoe u de risico’s het beste kan identificeren en hoe u de risico’s kunt minimaliseren. Verder wordt er dieper ingegaan op het belang van een goede eerste dag. Wat moet er allemaal geregeld worden in geval van carved-out entiteiten en wat mag wel en wat mag niet tot dag 1?

Middagprogramma: college 2

Na een heerlijke lunch gaan we verder met de cruciale eerste honderd dagen. Hoe betrekt u alle stakeholders en hoe kunnen de integratieplannen het beste uitgewerkt worden? U leert over het belang van gedegen en geplande communicatie en hoe u Target Operating Modellen kunt ontwikkelen. En hoe kan alles het meest effectief gemeten worden, zodat u kan bijsturen waar nodig? Tot slot krijgt u inzicht in het herkennen van cultuurverschillen en hoe hier het beste mee omgegaan kan worden. Hoe wordt de synergie tussen beide organisaties gerealiseerd en hoe vindt de integratie van juridische entiteiten plaats? Aan het einde van deze dag heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader geplaatst.

Vorm

De Cursus ‘’Postfusie Integratie’’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over het integratie traject na een bedrijfsovername. Tijdens uw cursus  wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de cursus beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Wie

De cursus ‘Postfusie Integratie’ is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van bedrijfsintegratie na een fusie/overname. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: adviseurs, (financieel) directeuren, accountants, controllers, CFO’s, CEO’s, DGA’s en andere professionals die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij (post) overname trajecten. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en een HBO-werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echt dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de cursus ‘Postfusie Integratie’ voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als business consultant bij fusie en overname trajecten. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van financial due diligence, cultuurtransformatie, synergierealisatie, complexe overnames en hebben ze vele grootschalige integraties begeleid.

Kosten

Uw investering voor deze cursus ‘Postfusie Integratie’ bedraagt EUR 1.195,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, catering, cursusmateriaal en literatuur. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

Ervaringen

9.0

“Goede spreker, degelijke inhoudelijke cursus. Harold legt vanuit zijn ervaring goed uit hoe post dealintegratie van grote projecten in zij werk gaat. Harold heeft merkbaar veel praktijkervaring opgedaan bij KPMG en weet dit prima te over te brengen op de groep”.

8.0

“Goede colleges, waardevol traject, goede link met de praktijk.

10.0

Veel praktijkvoorbeelden en bevlogenheid. Over het geheel een goede opbouw, leerzaam en interessant. Praktisch toepasbaar. Harold de Bruijn is top, goede professional en goede aantrekkelijke doceerstijl.

9.0

“Inspirerende college’s met ervaren docenten. Ik werd echt uitgedaagd om anders te kijken en te denken. Maar toch op een praktische manier waardoor ik direct aan de slag kan met wat ik geleerd heb.

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
 • Hidden
  * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of