Volg een introcursus

Veel bedrijven maken tegenwoordig de verandering van meer hiërarchisch gestuurde organisaties naar organisaties waar de behoefte van medewerkers gehoord wordt. Behoeftes op het gebied van zingeving en betekenisvol leven/werken. Om dit te bereiken is het nodig dat u als senior manager leert in te spelen op de behoefte van mensen om zich te ontwikkelen, deel uit te maken van een gemeenschap en invloed uit te oefenen op de organisatie waarin zij werken. Tijdens deze leergang leert u succesvol te zijn door los te laten en te sturen op vertrouwen. U ontdekt hoe u uw team helpt door zelfsturing en hoe u een zo compleet mogelijke servant-leader kunt zijn.

Onderwerpen

 • Wat houdt Servant-Leadership in en wat zijn passende gedragskenmerken?
 • Wie bent u en wat drijft u (m.b.v. actieve zelfreflectie)?
 • Welke invloed heeft conditionering op uw gedrag?
 • Wat zijn principes op het gebied van zelfsturing?
 • Hoe werkt u vanuit vier intelligentieniveaus (IQ, EQ, SQ en FQ)?
 • Hoe ontwikkelt u een eigen visie op autonoom werken en hoe draagt u dit uit?
 • Hoe krijgt u meer zelfvertrouwen om een verandering door te voeren?
 • Hoe vergroot u uw kracht als effectief leider?

Resultaat

Na afloop van deze opleiding kan u succesvol sturen op vertrouwen en loslaten. Tijdens de opleiding leert u om uw team te helpen met zelfsturing, hoe u een goede servant leider kan zijn en vergroot u uw moed, emotionele intelligentie en wijsheid. U heeft inzicht in het theoretisch kader en kan dit vertalen naar de praktijk. U leert uw eigen authentieke persoonlijkheid kennen en heeft inzicht in de filosofie van Servant-Leadership. U kan een inspirerend en succesvol voorbeeld zijn voor anderen. U bent bekend met alle ins & outs op het gebied van zelfsturing. Met behulp van de Cultuur en Leiderschap Cyclus kan u een gezonde en duurzame organisatie (verder) opbouwen.

Inhoud

Module 1: Kennismaking en introductie  

Tijdens deze module starten we met de basis. U leert alles over de karakteristieken en gedragskenmerken van Servant Leadership. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over wat zelfsturing is en de Cultuur en Leiderschap Cyclus. U leert tevens wat er zoal komt kijken bij het hanteren en gebruiken van de Toolbox Servant-Leadership. Aan de hand van Spiral Dynamics krijgt u inzicht in (uw eigen) waardesystemen, organisatiecultuur en de communicatie. Aan het einde van deze module heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader gepast.

Module 2: Authenticiteit en waarden

Tijdens de tweede module duiken we dieper in de begrippen authenticiteit en waarden. U gaat onderzoeken welke waarden belangrijk zijn binnen uw organisatie en hoe deze passen bij uw eigen waarden, met behulp van de waardendriehoek. U gaat een intensief intervisietraject aan op waarde(n)vol leven. Verder gaan we aan de slag met verschillende intelligentieniveaus en hierin dan specifiek toespitsen op EQ. U sluit de module af met mooie praktijkcasuïstiek.

Module 3: Organisatie en team

Tijdens de module leert u alles over de Cultuur- en leiderschap Cyclus. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten over empowerment toetsing op individueel en organisatie niveau. Veder gaat u aan de slag met een Organisatie Beleving Inventarisatie (OBI). U wordt tot slot bijgespijkerd over de thema’s compassionate love, nederigheid, empowerment en empathie.

Module 4: Focus op resultaat en visie 

Tijdens deze module gaat u aan de slag met verschillende tools en methodes om binnen uw organisatie betere resultaten te bereiken en meer focus te hebben op visie en resultaat. Dit doen we aan de hand van de Resultaat Organisatie Beleving Inventarisatie en de verschillende denkniveaus van Dilts.

Module 5: SQ en FQ 

Tijdens deze module leert u alles over de fysieke intelligentie en spirituele intelligentie als belangrijke intelligentieniveaus. U leert alles over het hanteren van stress en balans als leidinggevende. Dit doen we op onconventionele manier met behulp van de sport Aikido. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over uw fysieke conditie en Vision Quest. De Vision Quest is een manier van bezinning en brengt u op de één of andere manier tot nieuwe inzichten.

Module 6: Aan de slag in de praktijk 

Deze zesde module wordt gebruikt om praktisch aan de slag te gaan met alles wat u tot dan toe geleerd heeft. U start met de voorbereidingen voor de afsluitende essay. In deze essay neemt u de lezer mee op in uw reis van vertrekpunt naar bestemming. Alle deelnemers zullen in deze module hun ervaringen en (persoonlijke) groei delen met de groep.

Afsluitende dag: Voltooiing van uw reis

Deze afsluitende dag zullen we de reis die we samen begonnen zijn ook weer gezamenlijk afronden. U zal het traject evalueren en aan de slag gaan met de toekomst. Als afsluiter van de dag ontvangt u het certificaat bij voltooiing van de opleiding.

Vorm

De opleiding ‘Servant leadership B (voor senior managers) is zo opgezet om u vertrouwen te geven om een betekenisvolle organisatie te bouwen en uw team op een inspirerende manier te leiden. In deze opleiding, die bestaat uit 6 modules (+afsluitende dag), maakt u kennis met alle aspecten van Servant-Leadership en leert u uw eigen authentieke persoonlijkheid kennen. Tijdens uw opleiding wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen. De kerndocent beoordeelt u aan het einde van de opleiding.

Wie

De opleiding is bestemd voor managers aan de top die zich aangetrokken voelen tot de filosofie  van Servant Leadership. Deze leergang is uitermate geschikt voor mensen die binnen hun organisatie oog in oog staan met processen naar zelfsturing of lean of die oplopen tegen de remmende werking van verouderde structuren en daar doorheen willen breken. Deelnemers moeten niet bang zijn om de confrontatie met zichzelf aan te willen gaan. Profielen van voorgaande deelnemers: ondernemer, directeuren, CEO’s, afdelingshoofden en pioniers. De opleiding is een executive opleiding wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en HBO- werk- en denkniveau.

Docenten

De docenten die de opleiding ‘Servant leadership B’ (voor senior managers) voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben veel leidinggevende ervaring en hebben grootschalige transformatieprocessen en cultuurveranderingen begeleid. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, change management, leiderschap, spiritualiteit en cultuur waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van zelfsturende teams, management, Servant Leadership en Spiral Dynamics.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt EUR 8.250,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, lunch & diner en logies. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De kosten zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Ervaringen

9.0

“Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze training. “

9.0

“Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. De docent krijgt van mij een dikke tien voor zijn colleges. Locatie was ook zeer de moeite waard. Bedankt.”

 8.0

“De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.”

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
 • Hidden
  * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of