Volg een introcursus

Als manager bent u vaak medeverantwoordelijk voor de beheersing van de kosten en het optimaliseren van het bedrijfsresultaat. U wordt regelmatig geconfronteerd met investeringsthematieken die directe gevolgen hebben voor de ‘profitability’ en continuïteit van de organisatie. Het is daarom van essentieel belang dat u als manager inzicht heeft in zowel de bedrijfsstrategie als in de financiën, control en financierings- problematiek. Verder dient u de implicaties van uw beslissingen voor de organisatie goed te kunnen overzien. Leadership vormt hier een belangrijk onderwerp bij. Tijdens de opleiding wordt hier nadrukkelijk aandacht aan besteed.

Onderwerpen

– Welke grondbeginselen zijn er op het gebied van financieel management?
– Welke theorieën en concepten zijn er binnen strategic financial management?
– Hoe breng ik mijn strategisch financieel inzicht naar een hoger niveau?
– Waarom presteren financial leaders beter en hoe kunt u zich verbeteren?
– Hoe krijg ik financieel-strategisch beleid geïmplementeerd in de organisatie?
– Welke ‘strategic’ managementinstrumenten en kunnen me hierbij helpen?
– Hoe meet ik de effectiviteit van mijn financiële managementbeslissingen?

Resultaat

Na afloop van de opleiding bent u in staat om betere beslissingen te nemen met scherpere kennis van financiële zaken. U kunt de huidige financiële situatie van uw organisatie beter analyseren en kunt met behulp van financiële kengetallen hier beter duiding aan geven. U bent verder in staat om de implicaties van uw financiële beslissingen beter te overzien en beseft welke rol leadership hierbij speelt. U bent op de hoogte van de (on)mogelijkheden van bepaalde managementstijlen voor het welslagen van bepaalde veranderingen. U heeft inzicht in de succesfactoren van financial leaders en heeft nieuwe kennis over financieel management, financieringsvormen en investeringsproblematiek.

Inhoud

Module 1: Theorie, inzichten en concepten ( college 1 t/m 6)

Tijdens deze module leert u welke trends en ontwikkelingen er gaande zijn op het vlak van financieel-strategisch management en hoe u hierop kunt inspelen rekeninghoudend met alle stakeholders. U wordt bijgeschoold op uw financiële kennis en vaardigheden en doet nieuwe inzichten op over financiële theorie, concepten en toepassingen. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over financial leadership en de rol van verandermanagement hierbij. U leert tot slot welke wetenschappelijke inzichten er de laatste jaren zijn gekomen en welke modellen en concepten u kunt gebruiken bij het bepalen van uw financieel-strategische koers.

Module 2: Financieel-strategische analyse, planning en perspectieven (college 7 t/m 12)

Tijdens deze module leert u hoe u strategievorming in verschillende perspectieven en paradoxen kunt plaatsen. U leert financieel-strategisch denken, handelen en analyseren waarbij uw eigen dilemma’s inzichtelijk en bespreekbaar worden gemaakt. U krijgt ook uitleg over het financieel-strategisch planningsproces. Aan de hand van een business case kunt u uw opgedane inzichten toepassen en leert u actief spelen met nieuwe kennis en concepten. Uitgangspunt is om rekening houdend met alle stakeholderbelangen te komen tot een gedegen, haalbare en realistische financiële strategie.

Module 3: Leiderschaps- en managementvaardigheden (college 13 t/m 18)

Deze module zoomt in op leiderschapsvaardigheden en inzichten op het gebied van financieel-strategisch leadership. U krijgt nieuwe inzichten in de succesfactoren van financial leaders. U wordt aan de hand van harde feiten en wetenschappelijk onderzoek, bijgepraat waarom bepaalde financial leaders beter scoren dan anderen en hoe u hiermee uw voordeel kunt doen. Verder wordt u getraind en bijgespijkerd op uw managementvaardigheden en kennis over hoe u een organisatie gereed kunt maken voor het doorvoeren van financieel beleid, hoe u mensen mee kunt krijgen, hoe u het best om kunt gaan met interne weerstand, bedrijfspolitiek, het veranderen van culturen en structuren.

Module 4: Implementatie en change management (college 19 t/m 24)

Tijdens deze module leert u hoe u de organisatie gereedmaakt voor de implementatie van de nieuwe financiele strategie. U leert hoe u doelstellingen opstelt, hoe u een veranderteam prepareert en hoe u dit kunt managen, hoe u bestaande systemen kunt integreren met de nieuwe systemen maar bovenal: hoe u grip kunt houden op het totale implementatieproces. U wordt bijgespijkerd over alle ins en outs van het monitoringproces. Op welke KPI’s wordt gestuurd, welke metrics worden gehanteerd, wanneer dient er bijsturing in het proces plaats te vinden, hoe gaat u hiermee om, hoe werken bepaalde analyse-programma’s en hoe dragen behaalde deelresultaten bij aan het totaal?

Module 5: Financieel-strategisch management & casuistiek (college 25 t/m 30)

Tijdens deze module staat action learning en internalisatie van het geleerde centraal. U leert aan de hand van een managementgame en groepsopdracht om een scherpe financiële strategie te formuleren, rekeninghoudend met een gegeven umfeld en bepaalde interne situatie. De strategie dient vervolgens geoperationaliseerd, geïntegreerd en geïmplementeerd te worden. Tot slot wordt er gewerkt aan uw referaat  waarmee u de opleiding afsluit.

Vorm

De Executive Master Strategisch Financieel Management & Leadership is zo opgezet om uw strategisch denkniveau in relatief kort tijdsbestek naar een hoger niveau te brengen opdat u betere managementbeslissingen kunt nemen op financieel vlak.  Verder staat de kwantificering van beleid centraal tijdens deze opleiding. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een bedrijfskundig perspectief. Tijdens uw opleiding wordt u intensief begeleidt door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen. De kerndocent beoordeelt u aan het einde van de opleiding. U werkt gedurende de masteropleiding aan diverse opdrachten en cases en rondt uw master tenslotte af met het schrijven van een referaat.

Wie

De Executive Master Strategisch Financieel Management & Leadership is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van financieel management, strategie en leadership. De opleiding is een executive opleiding wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een financiële, veranderkundige of bedrijfskundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de Executive Master Strategisch Financieel Management & Leadership voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als business controller, business consultant, financieel directeur, riskmanager of accountant. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij ervaring op het gebied van business control, auditing, compliance en governance en zijn zij op de hoogte van business strategie en financieel management. Enkele docenten van de opleiding.

bert_gadellaa ubsBert Gadellaa (IJsselvliet). Positivist, bemiddelaar, zorgt voor enthousiasme en energie in een organisatie. Aandacht voor details, Een mensenmens, pragmatische registeraccountant met post-doctorale opleiding management consultancy. O.a. docent voor NIVÉ en Kluwer. Specialisaties: financiële functie, management control, centralisatie van stafdiensten en change management.

sjaak-veerman ubsSjaak Veerman. Verbindend en betrokken, no-nonsense en ondernemend, analytisch en oplossingsgericht, gericht op het beheerst en pragmatisch realiseren van organisatie doelstellingen. Accountancy als basis en ruime ervaring opgedaan als adviseur en in het bedrijfsleven. Specialisaties: risicomanagement, interne beheersing (waaronder AO/IC), operational auditing en (financial) business planning.

hidde_vd_wal ubsHidde van der Wal. Creatieveling, Zorgt voor verrassende inzichten en eenvoud van het complexe, Brengt structuur aan. Econoom met specialisatie in monetaire macro-economie. Doceert advanced cost management aan de Executive Master of Finance and Control aan de Universiteit van Amsterdam. Voormalig lector Financieel Economisch Management in het Middenbedrijf aan de Hanzehogeschool in Groningen. Specialisaties: financiële functie, kosten- optimalisatie, bedrijfsvoering en management control.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt 12.859 euro (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, boeken, toetsing en arrangement. Er zijn ook mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Ervaringen

8.0

” Prima Master. Docenten waren allen kundig en wisten hun kennis goed over te brengen. Locatie  en organisatie van het geheel, was prima in orde. Wat mij betreft een dikke 8.”

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
  • Hidden
    * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of