Innovation scale up

De eerste gedachte was het binnenhalen van een investeerder om aan de groeiende werkkapitaalbehoefte te voldoen. Als innovatieve scale up in de zakelijke dienstverlening en met een track record van nog geen jaar leek dat de enige oplossing. Maar een investeerder gaat op de ondernemersstoel zitten, wat de nodige risico’s kent. Samen met de ondernemer hebben wij daarom gekeken naar het business model en dit vertaalt naar de risico’s voor de bank. Die bleken mee te vallen doordat wordt gewerkt met abonnementen, waardoor de inkomsten stabiel en voorspelbaar zijn. Op basis van het business model, type klant en de orderpijplijn is de bank alsnog akkoord gegaan met de gevraagde rekening courant faciliteit. Klik hier voor nadere informatie over deze case.


Bedrijfsovername. 

Na de overname van een eerste fast food vestiging is een goede operationele en financiële performance neergezet. Daarmee kan de huidige goodwill financiering aan de bank terugbetaald worden. Maar toen een nieuwe vestiging te koop werd aangeboden gaf de bank niet thuis. Teveel goodwill. Wel wilde de bank de machines en inventaris financieren. In gesprek met de verkopende partij bleek dat hij open stond om een deel van de goodwill als achtergesteld vermogen in de onderneming te laten. Door ook het netwerk van zowel ondernemer als UBS Corporate Finance aan te spreken, is zo een combinatie van financieringen en acceptabele betrokkenheid tot stand gekomen. Klik hier voor nadere informatie over deze case.


Utrecht Business Finance ontvangt per jaar meer dan 600 financieringsaanvragen. Met meer dan 1.000 kapitaalverstrekkers (informal investors, business angels, participatie maatschappijen, private equity ondernemingen, ontwikkelingsmaatschappijen) en ruim 450 management-buy-in (MBI) kandidaten, is UBF erg interessant voor bedrijven met een kapitaalbehoefte tot 3 miljoen euro!