Volg een introcursus

De bepaling van de waarde van uw bedrijf is ontzettend belangrijk als u aandelen van uw bedrijf wilt verkopen. De hamvraag is altijd: krijg ik genoeg geld voor de aandelen van mijn bedrijf?  Maar ook als koper wilt u zeker weten dat u niet te veel betaald. Tijdens de cursus waardebepaling bedrijf verkrijgt u door middel van casussen brede kennis op het gebied van business valuation. Deze cursus is zeer geschikt voor ondernemers, financiers of adviseurs die willen weten hoe ze overtuigend de juiste waarde van een bedrijf kunnen berekenen.

Onderwerpen

 • Welke fiscale aspecten komen kijken bij waardering?
 • Wat is de waarde van een (goed lopend)bedrijf?
 • Twee interactieve workshops zijn onderdeel van het programma:
 • Prijsbepaling en financiering
 • Wat is het verschil tussen de verschillende waarderingsmethoden?
 • Hoe beperkt u de risico’s van waarderen tijdens een due diligence traject?
 • Welke normen en waarden gelden er op waardebepaling gebied in uw branche?
 • Hoe stelt u goede toekomstscenario’s op?
 • Wat is de rol van post-acquisitiekosten bij waardering?

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u in staat om de juiste waarde van een bedrijf te berekenen en anderen ervan te overtuigen dat dit de enigste juiste prijs is. U begrijpt hoe u uw onderneming naar een hogere waardering stuurt en wat fiscaal de voordeligste route is. U bent in staat om fouten te herkennen in waarderingen. Daarnaast werkt u aan belangrijke vaardigheden die van pas komen bij het sluiten van betere deals. U bent in staat om valkuilen in jaarrekeningen, vuistregels en due diligence-onderzoeken te vermijden. U ontdekt wat de invloed van de coronacrisis is op de waardebepaling van bedrijven. Tot slot bent u op de hoogte van waarderingsmethoden, financieringsconstructies en ‘value based management’.

Inhoud

Dag 1: Waardebepaling en waarderingsmethoden (college 1 en 2)

Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert welke waarderingsmethoden er zijn en in welke situaties waardebepaling wordt toegepast. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de verschillende waarderingsmethoden en welke vuistregels er gelden in verschillende branches. Verder wordt er dieper ingegaan op het stappenplan bij een waardering, het opstellen van toekomstscenario’s en de criteria waaraan een waardering op basis van geldstromen moet voldoen. U sluit de eerste dag af met een diner gevolgd door de interactieve workshop: Waardebepaling van ondernemingen.

Dag 2: De praktijk (college 3 en 4)

Tijdens deze dag leert u alles over de fiscale aspecten van waarderen. Hoe maakt u de onderneming fiscaal verkooprijp? En wat is de fiscale synergie? U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten en tips over het beperken van de risico’s van waarderen in een due diligence traject. Er wordt specifiek stilgestaan bij ‘Value Based Management’ en wat betekent het voor uw bedrijf. U sluit de dag af met een bevlogen workshop waarin een praktijkvoorbeeld van prijsbepaling en financieringsstructuur centraal staat.

Vorm

De cursus ‘Waardebepaling Bedrijf’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over business valuation. Tijdens uw cursus wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de cursus beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Wie

De cursus ‘Waardebepaling Bedrijf’ is bedoeld voor professionals die binnenkort te maken krijgen met waarderingen. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: Financieel managers, DGA’s, controllers, bankier, accountants, overname-advocaten, overnamespecialisten, financieel adviseurs, fiscalisten of persoonlijk financieel planners. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante (financiële) werkervaring en een HBO- werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de cursus ‘Waardebepaling Bedrijf’ voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als fiscalist, overnamespecialist, consultant, financieel directeur en/of strategieadviseur. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van due diligence trajecten, waarderingsmethoden, fiscale en juridische kennis en zijn ze ervaringsdeskundige als het goed om de voorbereiding van uw onderneming voor de verkoop.

Kosten

Uw investering voor deze cursus bedraagt EUR 2.195,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal, catering en literatuur. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

Ervaringen

9.0

“Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze training. “

9.0

“Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. De docent krijgt van mij een dikke tien voor zijn colleges. Locatie was ook zeer de moeite waard. Bedankt.”

 8.0

“De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.”

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
 • Hidden
  * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of