Volg een introcursus

Door middel van HR Analytics kan de impact van HR-investments en HR-processen in kaart worden gebracht. Het effectief toepassen ervan blijkt voor veel HR-professionals echter een behoorlijke uitdaging te zijn. Desalniettemin wordt HR in toenemende mate om financiële verantwoording gevraagd. Om hier goed aan te kunnen voldoen dient u op de hoogte te zijn van de essentials van financiële ratio’s en de Balanced Scorecard. De gratis online themasessie HR Analytics geeft u een goede theoretische basis.

Tijdens de online themasessie ‘HR Analytics’ komen o.a. aan bod: 

– Wat is HR intelligence, HR metrics, big data en hoe kan ik het gebruiken?
– Hoe kan ik HR analytics organiseren binnen mijn onderneming?
– Hoe kunt u ken- en stuurgetallen in de praktijk gebruiken en toepassen?
– Wat is het verschil tussen kengetallen en stuurgetallen en HR Analytics ?
– Hoe kan ik een HR Balanced Scorecard inzetten tbv de strategische bedrijfsdoelen?
– Hoe dienen financieel managers om te gaan met HR-data en stuurgetallen?
– Hoe kan ik financiële basisratio’s en analyses toepassen in mijn HR-beleid.

Resultaat

Na afloop van de online themasessie HR Analytics heeft u meer inzicht in het fact-based bekijken van investeringen in Human Resources. U bent in staat om zelf analyses te maken die de impact van HR op de ondernemingsdoelen in kaart brengen. U heeft tot slot kennis en inzichten van de laatste trends op het gebied van HR intelligence, metrics en HR analytics.

Inhoud

Tijdens deze themasessie leert u welke trends en ontwikkelingen er op het gebied van HR Analytics gaande zijn en hoe steeds meer bedrijven hiermee omgaan. U krijgt inzicht in het belang van HR Analytics. U wordt bijgepraat over relevante ontwikkelingen op dit vlak en leert welke rol HR Analytics speelt bij investeringsvragen in HR en business impact. U leert tot slot hoe u HR Analytics kunt toepassen in de HR praktijk en kunt inbedden in de organisatie.

Resultaat

Na afloop van de themasessie HR Analytics heeft u meer inzicht in het fact-based bekijken van investeringen in Human Resources. Op basis van ken- en stuurgetallen, financiële basisratio’s en andere metrics kunt u betere sturing geven aan het HR-beleid. U heeft tot slot kennis en inzichten van de laatste trends op het gebied van HR intelligence, metrics en HR analytics.

Wie

De themasessies is bedoeld voor verantwoordelijken binnen bedrijven en overheden voor HRM. Denk hierbij aan HR/ HRD-professionals, directie, P&O, HR-adviseurs, etcetera. Maar ook voor professionals die zich bezighouden met HR-accountability-issues, verbetertrajecten en/of HR-optimalisatievraagstukken. Denk hierbij aan bedrijfskundigen, veranderkundigen en adviseurs.

Docenten

De themasessie wordt verzorgd door een kerndocent van Utrecht Business School van de sectie Human Resources Management.

Kosten

De toegang tot alle themasessies is gratis. Het is bedoeld om u meer inzicht te geven in de onderwerpen van onze opleidingen, u verder te helpen bij het maken van uw keuze en u een goed beeld te geven van wat u kunt verwachten van UBS Business School.

On Demand

Na aanmelding voor de themasessie ontvangt u een link in uw e-mailbox waarna u het webinar direct kunt bekijken.

  • Hidden
    * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of