Header

Algemeen

Een cursus Persoonlijke effectiviteit zorgt ervoor dat je je persoonlijk functioneren kunt verbeteren. Ook geeft de cursus persoonlijke effectiviteit inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en leert het je effectiever communiceren. Maar wat is de reden dat anderen vaak wel bereiken wat ze willen en dat het u maar niet lukt? Blijkbaar zijn zij effectiever in hun functioneren en/ of kunnen zij beter samenwerken dan u. Klopt dit en zo ja, wilt u hier iets aan doen? Dan is deze cursus iets voor u.

Wat leer je bij de cursus persoonlijke effectiviteit?

– Hoe kan ik mijn persoonlijk functioneren verbeteren?
– Hoe krijg ik meer inzicht in mijn persoonlijke kwaliteiten en valkuilen ?
– Wat zijn de effecten van mijn gedrag op mijn omgeving?
– Hoe deel ik mijn tijd zo optimaal mogelijk in?
– Hoe kan ik functioneren vanuit mijn kracht, talent en motivatie?
– Hoe kan ik effectiever communiceren en samenwerken?

Wat is het resultaat van de cursus?

Na afloop van de cursus heeft u meer inzicht in uw eigen gedrag en het effect van dat gedrag op uw omgeving. U leert effectiever communiceren en samenwerken en kunt beter  omgaan met stress en interne weerstand. U bent tevens in staat om uw tijd beter in te delen en meer vanuit uw kracht, talent en motivatie te werken. Na afloop van de cursus Persoonlijke effectiviteit gaat u met een persoonlijk actieplan naar huis waarmee u het geleerde doelgericht in praktijk kunt brengen. U bent zich tevens bewuster van de gevolgen van uw huidige gedrag en welk gedrag het meest gewenst en effectief zou zijn in uw werksituatie.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie

Inhoud

Dag 1: Persoonlijk functioneren, kwaliteiten en valkuilen (college 1 en 2)

Tijdens deze dag leert u hoe u uw persoonlijk functioneren op het werk kunt verbeteren. U gaat onder begeleiding aan de slag om uw huidig persoonlijk functioneren onder de loep te nemen en leert te analyseren waar uw kwaliteiten en waar uw valkuilen zich bevinden. U krijgt tijdens deze dag meer inzicht in de effecten van uw gedrag op uw omgeving en hoe u normaliter reageert op uw omgeving. U leert tevens waar uw verbeterpunten zich bevinden en wat uw sterke punten zijn. Aan het eind van de dag bent u zich bewust van de gevolgen van uw huidige gedrag en welk gedrag het meest gewenst en effectief zou zijn in uw werksituatie.

Dag 2: Timemanagement, drijfveren en motivatie (college 3 en 4)

Tijdens deze dag ligt de nadruk op het meegeven van kennis en kunde over het optimaal indelen van uw tijd, het stellen van heldere prioriteiten ten aanzien van te verrichten werkzaamheden en het uitvoeren van uw taken volgens een heldere en realistische planning. U leert tijdens deze dag hoe u op een effectieve manier ‘nee’ kunt zeggen tegen bepaalde activiteiten opdat uw werk-prive balans weer ‘normaliseert’. Tot slot krijgt u nader inzicht in uw eigen drijfveren, talenten, kracht en motivaties. U leert tot slot hoe u vanuit deze inzichten uw persoonlijk functioneren kunt verbeteren.

Dag 3: Effectief communiceren, samenwerken en assertiviteit (college 5)

Tijdens deze dag leert u effectiever met uw omgeving kunt communiceren en samenwerken. U doet kennis en vaardigheden op over communicatiestijlen, motivaties en drijfveren, conflicthantering, overtuigen en beinvloeden. U leert tevens hoe u zich assertiever kunt opstellen en hoe u beter kunt omgaan met kritiek en interne weerstand. Aan de hand van rollenspelen en praktijkoefeningen wordt er gewerkt aan verbetering van uw vaardigheden op dit vlak. Na afloop van de cursus gaat u met een persoonlijk actieplan naar huis waarmee u het geleerde doelgericht in praktijk kunt brengen.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie

Vorm

De cursus Persoonlijke effectiviteit is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk vaardigheden bij te brengen op het gebied van persoonlijke effectiviteit.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie

Wie

De cursus Persoonlijke effectiviteit is bedoeld voor professionals die hun vaardigheden willen verbeteren op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Doorgaans hebben onze deelnemers een business achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

Docenten

De docenten die de cursus Persoonlijke effectiviteit voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans ruime ervaring als bedrijfscoach, -trainer, hr-manager, adviseur, HR-directeur, -strateeg, socioloog of psycholoog, Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van persoonlijke effectiviteit, HRM, timemanagement, psychologie, sociologie en bedrijfskunde. Enkele docenten van de cursus zijn:


annemienAnnemien van der Veen (Orientive). Mijn sterke kanten liggen op het gebied van Onderwijs, (Internationaal) Ondernemerschap, Marketing, Communicatie en Innovatie. Met mijn creativiteit en analytisch vermogen ben ik in staat om een verrassende impuls aan uw business model te geven. Daarnaast ben ik een netwerker die niet alleen ideeën, maar ook mensen aan elkaar verbindt. Ik ben in staat visie te vertalen naar een realistische, uitvoerbare strategie.


marjaMarja Koster (Content Together). Mijn passie? Bedrijven beter later presteren. Ik verdiep me daarbij in mensen, de manier van werken, de manier van communiceren, de marketing, het business model en het verdienmodel van organisaties. Waarom? Ik zie het zo. Organisaties die beter en effectiever werken als geheel, voor hun klanten, hun doelgroepen en niet in het minst: voor zichzelf, zijn een feest om mee, bij en voor te werken. Hierbij pas ik kennis en ervaring toe die ik opdeed bij uiteenlopende organisaties. Op het gebied van (online) communicatie & marketing (vrnl. contentgerelateerd), HRM, sales en customer relations.


maartjeMaartje Roeterdink is afgestudeerd psychologe (Radboud Universiteit). Sinds 2008 is zij ook ondernemer en heeft haar eigen praktijk als coach en psycholoog in Wijchen, Gelderland. Zij begeleidt individuele cliënten die in haar praktijk komen met diverse vragen gerelateerd aan bijvoorbeeld stressmanagement. Verder werkt zij als lichaamsgericht psycholoog waarbij cliënten meer in contact komen met hun lichaamssignalen als ingang tot verandering. Ze heeft ook interesse in hoe meditatie, mindfulness en het bewust worden van lichamelijke signalen helpen bij gedragsverandering.


Wilt u deze opleiding incompany volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie

Kosten

Uw investering voor deze cursus Persoonlijke effectiviteit bedraagt EUR 1.450,- (ex BTW). In dit bedrag zijn inbegrepen: colleges, catering en literatuur. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

Startdata

Deze opleiding gaat drie keer per jaar van start. Colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden kan op de volgende locaties: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle.

Collegedata: opleiding met start in Januari 2019                                                                                                                             Locatie: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Zwolle.

  • College 1 + 2: Donderdag 24 januari (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 3 + 4: Donderdag 7 februari (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 5:       Donderdag 21 februari (15.00 uur -18.00 uur excl. diner)

Collegedata: opleiding met start in Maart 2019                                                                                                                             Locatie: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Zwolle.

  • College 1 + 2: Donderdag 14 maart (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 3 + 4: Donderdag 28 maart (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 5:        Donderdag 11 april (15.00 uur -18.00 uur excl. diner)

Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.
1450

Inschrijven voor de opleiding

1 Persoonsgegevens
2 Factuurgegevens
3 Bevestiging
  • Datum & locatie

  • Persoonsgegevens