Volg een introcursus
Opleidingsinformatie:

Rent u vaak achter de feiten aan en komt het werk waar u ‘s ochtends aan begint nooit echt af, dan kan een cursus time management heel nuttig zijn. Verandering in de manier waarop u werkt, uw zaken structureert, plant en prioriseert, kan u weer ‘in control’ brengen over uw agenda. Deze cursus helpt u om uw dagelijkse activiteiten beter te organiseren zodat u weer baas wordt over uw agenda. Na afloop gaat u effectiever met uw tijd en houdt u zelfs tijd over voor andere dingen.

Onderwerpen 

– Hoe stel je doelen en hoe maak je keuzes?
– Hoe plan en prioriseer je je werkzaamheden?
– Hoe manage je je prioriteiten?
– Hoe kom je tot een optimale werk-prive balans?
– Hoe zeg je ‘nee’ tegen bepaalde activiteiten?
– Hoe werkt delegeren en onderhandelen?
– Hoe ziet uw ideale werkomgeving en -verhouding eruit?
– Hoe gaat u om met stress en spanning?

Resultaat 

Na afloop van de cursus Time Management kunt u meer structuur aanbrengen in uw werk en kunt u op een efficiënte manier taken delegeren.  U beschikt over de vaardigheden om uw werk effectief in te delen, u kunt uzelf heldere doelen en prioriteiten stellen en weet beter waar u ‘ja’ en ‘nee’ tegen zegt. U overziet uw werkpatroon beter en kunt hier tijdig actie op ondernemen. Na afloop van de cursus bent u stressbestendiger en resultaatgerichter. U kunt na de cursus time management beter plannen en organiseren en uw tijd efficiënter indelen.

Inhoud

Dag 1: Plannen, prioriseren en managen van activiteiten (college 1 en 2)

Tijdens deze dag leert u hoe u of een effectieve manier heldere, haalbare en realistische doelen stelt. U leert hoe u tot bepaalde keuzes kunt komen en hoe u bepaalde prioriteiten kunt stellen. U leert uw werkzaamheden gedurende de dag, week en maand beter te plannen en om ervoor te zorgen dat uw plannen daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Het gehele proces van plannen, prioriseren en managen van activiteiten komt tijdens deze dag uitvoerig aan bod.

Dag 2: Delegeren, onderhandelen en ‘nee’ zeggen (college 3 en 4)

Tijdens deze dag ligt de nadruk op het meegeven van kennis en kunde over het delegeren van taken en het ‘onderhandelingsproces’ van het verdelen van activiteiten en werkzaamheden onder de beschikbare resources. U leert tijdens deze dag hoe u op een effectieve manier ‘nee’ kunt zeggen tegen bepaalde activiteiten opdat uw werk-prive balans weer ‘normaliseert’. Aan de hand van rollenspelen en oefeningen bekwamen we u in de vaardigheden om hier in de praktijk beter mee om te gaan. Ook het onderhandelingsproces van het delegeren van taken komt tijdens diverse oefeningen aan de orde.

Dag 3: Omgaan met stress en spanning (college 5)

Tijdens deze dag leert u beter omgaan met stress en spanning op de werkvloer. Om hier goed mee aan de slag te gaan wordt eerst geïnventariseerd hoe uw ideale werkomgeving en werkverhoudingen eruit zien. Aan de hand hiervan worden er wederom rollenspelen en praktijkoefeningen gedaan om u beter te wapenen tegen gevoelens van stress en spanning. U leert beter omgaan met dit soort situaties en weet beter hoe u stress kunt bestrijden.

Vorm

De cursus Time management is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk vaardigheden bij te brengen op het gebied van timemanagement.

Wie

De cursus Time management is bedoeld voor deelnemers die hun vaardigheden willen verbeteren op het gebied van timemanagement. Doorgaans hebben onze deelnemers een business achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de cursus Time management voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans ruime ervaring als bedrijfscoach, -trainer, hr-manager, consultant, HR-directeur, -strateeg, socioloog of psycholoog, Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van persoonlijke effectiviteit, HRM, timemanagement, psychologie, sociologie en bedrijfskunde. Enkele docenten van de cursus zijn:

annemienAnnemien van der Veen (Orientive). Mijn sterke kanten liggen op het gebied van Onderwijs, (Internationaal) Ondernemerschap, Marketing, Communicatie en Innovatie. Met mijn creativiteit en analytisch vermogen ben ik in staat om een verrassende impuls aan uw business model te geven. Daarnaast ben ik een netwerker die niet alleen ideeën, maar ook mensen aan elkaar verbindt. Ik ben in staat visie te vertalen naar een realistische, uitvoerbare strategie.

marjaMarja Koster (Content Together). Mijn passie? Bedrijven beter later presteren. Ik verdiep me daarbij in mensen, de manier van werken, de manier van communiceren, de marketing, het business model en het verdienmodel van organisaties. Waarom? Ik zie het zo. Organisaties die beter en effectiever werken als geheel, voor hun klanten, hun doelgroepen en niet in het minst: voor zichzelf, zijn een feest om mee, bij en voor te werken. Hierbij pas ik kennis en ervaring toe die ik opdeed bij uiteenlopende organisaties. Op het gebied van (online) communicatie & marketing (vrnl. contentgerelateerd), HRM, sales en customer relations.

maartjeMaartje Roeterdink is afgestudeerd psychologe (Radboud Universiteit). Sinds 2008 is zij ook ondernemer en heeft haar eigen praktijk als coach en psycholoog in Wijchen, Gelderland. Zij begeleidt individuele cliënten die in haar praktijk komen met diverse vragen gerelateerd aan bijvoorbeeld stressmanagement. Verder werkt zij als lichaamsgericht psycholoog waarbij cliënten meer in contact komen met hun lichaamssignalen als ingang tot verandering. Ze heeft ook interesse in hoe meditatie, mindfulness en het bewust worden van lichamelijke signalen helpen bij gedragsverandering.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt 1.600 euro (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, boeken, toetsing en arrangement. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of