Volg een introcursus
Opleidingsinformatie:

Wilt u zich in uw werk- of privéleven verder ontwikkelen? Loopt u continu tegen hetzelfde probleem aan en lukt het u maar niet om dit probleem op de gewenste manier op te lossen? De Masterclass ”Persoonlijke Ontwikkeling” geeft u inzicht in uw belangrijkste ontwikkelvraag: Wat is precies het probleem dat u ervaart en welk gedrag vertoont u zelf wat het probleem voor u in stand houdt. Door het probleem helder te krijgen kan u daarna gaan werken aan de oplossing. U krijgt daarvoor handvatten aangereikt, inzicht in uw valkuilen en kwaliteiten en een persoonlijk en concreet uitgewerkt stappenplan mee naar huis om uw gedrag te veranderen in de door u gewenste richting. 

Onderwerpen

Tijdens deze dag gaat u als deelnemer uw belangrijkste ontwikkelvraag in werk of privé uitdiepen. De volgende vragen/ thema’s komen onder andere aan bod.

– Ik voel me vaak onzeker op mijn werk en/of privé, hoe kan ik hier meer grip op krijgen?
– Hoe kan ik meer grenzen stellen en ‘nee’ leren zeggen?
– Ik loop vast in contact met mijn leidinggevende, waar komt dit vandaan?
– Ik vind het lastig om vanuit mezelf te handelen.Hoe kan ik hier (anders) mee omgaan?
– Ik krijg vaak te horen dat ik onvoldoende assertief ben, hoe kan ik dit veranderen?
– Hoe word ik gelukkig in mijn werk en/of privéleven?
– Hoe kan ik mezelf op het punt van empathie en/ of inlevingsvermogen ontwikkelen?
– Ik durf de stap naar een nieuwe functie nog niet te zetten. Hoe doe ik dat?

Resultaat

Na afloop van de cursus weet u wat uw belangrijkste ontwikkelvraag is. U heeft zicht op het probleem waar u steeds tegen aan loopt en de gewenste verandering. U kent uw belangrijkste valkuilen én uw kwaliteiten. Aan het einde van de dag neemt iedere deelnemer een persoonlijk overzicht van zijn ontwikkelvraag, inclusief concrete handvatten om zichzelf te ontwikkelen op deze vraag mee naar huis om het geleerde te oefenen en in de praktijk te brengen. Na afloop bent u op de hoogte van de belangrijkste inzichten op het gebied van psychologie, persoonlijke ontwikkeling en  diepere drijfveren van mensen. Na de Masterclass kunt u direct aan de slag met uw persoonlijke ontwikkelplan.

Inhoud

De Masterclass bestaat uit twee dagdelen (ochtend en middag). De masterclass begint met een kennismaking en een talentenspel die u helpen om uw ontwikkelthema te verhelderen. Vervolgens zijn er oefeningen om uw gewenste toekomstsituatie te verkennen. Daarna formuleren we concrete stappen om tot uw gewenste resultaat te komen. Vervolgens krijgt u inzicht in uw knelpunten door middel van een creatieve opdracht. Tenslotte stelt u een schematisch, persoonlijk ontwikkelplan op en sluiten we de dag af.

Vorm

De Masterclass staat vooral in het teken van oefeningen doen en zelf ontdekken wat uw vraag is en wat de door uw gewenste verandering concreet inhoudt. Tevens formuleert u zelf stappen om te komen tot deze verandering. De docenten van de Masterclass begeleiden deze oefeningen en stellen u allerhande kritische vragen. De Masterclass heeft de vorm van een training met oefeningen. Het is geen college waarin u toehoorder bent. Onze ervaring is dat hoe meer u zelf ervaart wat uw vraag, kwaliteiten en knelpunten zijn, hoe sneller u een daadwerkelijke verandering tot stand kan brengen.

Wie

De Masterclass is geschikt voor personen/ managers die een hogere kwaliteit van leven wensen in hun werk of privé leven. Belangrijk hierbij is dat u zich persoonlijk wil ontwikkelen en gemotiveerd bent om hieraan te werken. Doorgaans hebben onze cursisten een HBO of WO achtergrond.

Docenten

De docenten die de Masterclass ‘Persoonlijke Ontwikkeling’ voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als bedrijfscoach, trainer, psycholoog, therapeut of socioloog. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Enkele docenten die deze masterclass kunnen verzorgen:

Bbasas Barten is afgestudeerd bestuurskundige, maar kwam er na een aantal jaren werken bij consultancy bureau Deloitte en de Rijksoverheid achter dat hij meer de ‘mens-kant’ op wil. Na het volgen van een coachopleiding aan de School voor Coaching is Bas nu werkzaam als interne coach bij de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Daar begeleidt hij individuele medewerkers en teams bij persoonlijke ontwikkelings- vraagstukken die zij in het werk en privé tegenkomen.


maartjeMaartje Roeterdink
is afgestudeerd psychologe (Radboud Universiteit). Sinds 2008 is zij ook ondernemer en heeft haar eigen praktijk als coach en psycholoog in Wijchen, Gelderland. Zij begeleidt individuele cliënten die in haar praktijk komen met diverse vragen gerelateerd aan bijvoorbeeld stressmanagement. Verder werkt zij als lichaamsgericht psycholoog waarbij cliënten meer in contact komen met hun lichaamssignalen als ingang tot verandering. Ze heeft ook interesse in hoe meditatie, mindfulness en het bewust worden van lichamelijke signalen helpen bij gedragsverandering.

Kosten

Uw investering voor deze Masterclass ‘Persoonlijke Ontwikkeling’ bedraagt EUR 495,- (ex BTW). In dit bedrag zijn inbegrepen: colleges, catering en literatuur. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

  • Hidden
    * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of