Volg een introcursus

Als startup moet u in één keer veel keuzes maken. U gaat van idee naar product of dienst. En hierbij moeten lastige vragen snel worden beantwoord. In welke markten gaan we en in welke niet? Hoe gaan we om met de financiering? Welke mensen nemen we aan en welke niet? Hoe houden we grip op de bedrijfsvoering? Dat vraagt het uiterste van u als ondernemer.

Utrecht Business Seed Acceleration is hierin voor u een ervaren sparringpartner. Wij kennen uw vragen en uw overpeinzingen eveneens. Onze expertise stelt ons in staat om effectief met u mee te denken opdat u weloverwogen keuzes kunt maken. U onderneemt en wij ondersteunen u met alles wat u nodig heeft.

Wat kunt u van ons verwachten ?

Utrecht Business Seed Acceleration is de incubator van Utrecht Business School. De kern van onze dienstverlening is ontzorging van ondernemers in de vorm van kennis, kapitaal en infrastructuur. We helpen start-ups bij de verdere groei van hun onderneming met benodigde kennis (coaching en opleiding), het matchen van start ups aan de juiste geldverschaffers en investeerders en we bieden infrastructuur in de vorm van flexibele kantoorruimte en werkplekken. We richten ons met name op start ups van duurzame initiatieven die de potentie hebben om snel door te groeien. Wanneer uw bedrijf toegelaten wordt tot de accelerator, doorloopt u eerst het Apprentice Programma waarna u toegang krijgt tot kapitaal, kennis en infrastructuur passend bij uw organisatie.

Wat verwachten wij van u ?

Utrecht Business Seed Acceleration neemt, nadat u bent toegelaten tot het Apprentice Programma, een participatie in uw bedrijf. Het percentage ligt doorgaans rond de 5 tot 10 procent. In ruil hiervoor ontvangt u gedurende de periode van start tot exit, alle benodigde support die nodig is om uw bedrijf naar grote hoogten te stuwen. We verwachten verder van u dat u uw eigen kennis, expertise en kunde optimaal inzet om van uw bedrijf een succes te maken.

 

Voor wie

Duurzame bedrijven hebben de toekomst. Met name bedrijven die enerzijds inspelen op duurzame samenleving en anderzijds ook nog innovatief zijn en een oplossing bieden waar de huidige samenleving behoefte aan heeft. Mede hierom richt UBS Business Seed Accelerator zich op dit type start ups. Criteria die worden gehanteerd voor opname in pitches en/of het incubator-programma zijn de volgende.

  • Start-up heeft niet meer dan 10 medewerkers;
  • Er is sprake van een duurzaam product en/of concept;
  • U zoekt kapitaal voor (groei-) investeringen in het duurzame bedrijf;
  • U heeft een schaalbaar en innovatief business idee of model.
  • De start-up is niet ouder dan vijf jaar.

Apprentice Programma

Wanneer u wordt toegelaten, start u allereerst met het zogenoemde Apprentice Programma. Dit programma is er op gericht om uw business plan in 2 a 3 maanden tijd te verbeteren en te verfijnen zodanig dat het kans heeft om voor funding in aanmerking te komen ofwel gereed is voor market-entry. Tijdens het programma wordt u enerzijds individueel gecoacht op product- en business modelontwikkeling. Anderzijds volgt u met een 10-15 andere ‘ondernemers’ een krachtig programma gericht op business development & innovatie management aan de Utrecht Business School. Na afronding van het Apprentice Programma wordt u in contact gebracht met het UBS investeerdersnetwerk en geldverstrekkende partijen. U krijgt toegang tot kennisbronnen en kunt gebruikmaken van beschikbare infrastructuur. U wordt in deze fase verder gecoacht en geholpen om uw business gecontroleerd en doordacht te kunnen laten doorgroeien.

Kennis

U wordt, na het doorlopen van het apprentice programma, professioneel ter zijde gestaan bij uw ondernemingsactiviteiten door ervaren business coaches en docenten van UBS Business School. U wordt, daar waar nodig, ondersteund op diverse kennisgebieden. Denk hierbij aan coaching op hrm, juridisch, marketing, financieel, administratief, sales of technologisch vlak. De specifieke behoefte wordt telkens in samenspraak met uw coaches bepaald. Vervolgens worden de benodigde resources voor de periode waarop ze nodig zijn, gealloceerd aan uw organisatie.

Kapitaal

U wordt begeleid door UBF Business Finance bij het vinden van de juiste geldverschaffers. Bij verdere groei van uw onderneming wordt telkens bekeken welke financieringsvorm het meest geschikt is en weke partijen u hierbij het best kunnen helpen. UBF matcht u vervolgens actief aan deze partijen en zorgt voor professionele begeleiding. Het doel is hierbij steeds het verwezenlijken van een succesvolle financiering. Daarnaast wordt u gedurende de gehele rit begeleid op financieel gebied door onze business controllers.

Infrastructuur

Na opname in het incubatorprogramma krijgt u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze kantoorfaciliteiten. U kunt in ons gebouw een flexibele werkruimte huren (tegen nultarief), gebruikmaken van onze IT infrastructuur en kantoor accessoires en uiteraard kunt u naar hartenlust samenwerken met onze andere start ups. In het gebouw zijn diverse UBS expertisecentra gevestigd waardoor support en ondersteuning nooit ver weg zijn.

  • Hidden
    * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of