Organisaties veranderen doorgaans om aan wensen en behoeften van de klant te kunnen voldoen. Om de nieuwe bedrijfsdoelen te kunnen verwezenlijken, is vaak veel nodig. Processen moeten worden aangepast, structuren moeten op de schop en/ of de organisatiecultuur dient te veranderen. Dit zijn lastig door te voeren processen. Er is veel kennis, kunde en vooral intern draagvlak voor nodig om dit tot een succes te maken. Een teamtraining ‘verandermanagement’ vormt hierbij een goede opstap. Wilt u hiermee (met uw team/ afdeling) aan de slag? Neem dan contact met op met onze incompany adviseur.


Werkwijze/ methode

Onze incompany trainingen zijn toegespitst op de specifieke behoeften binnen teams of organisaties. Een goede samenwerking ontstaat immers nooit vanzelf ontstaat vaak pas na de nodige training, interventie en aandacht. Het startpunt van onze trainingen is altijd het individu en de kennis die hij/ zij heeft van de (ongeschreven) spelregels van het team of de organisatie. Vanuit deze basis worden individuen en teams verder getraind en ontwikkeld. Thema’s als: wendbaar leadership, changemanagement, empowerment en teamontwikkeling komen hierin aan bod.

Resultaat

Effectief verandermanagement ontstaat als veranderprocessen op een juiste manier worden aangevlogen. Kennis en kunde hierover zijn essentieel voor het welslagen hiervan. Het eindresultaat van een incompany training op het gebied van verandermanagement, is:

  • Kennis over hoe een effectief veranderproces opgestart en uitgevoerd kan worden.
  • Kennis over de (on)mogelijkheden van managementstijlen op het welslagen van veranderprocessen.
  • Kennis over hoe om te gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren
  • Uw medewerkers tonen voorbeeldgedrag in relatie tot de cultuurverandering.
  • Er is kennis over het begeleiden van medewerkers in een nieuwe manier van werken.
  • U bent op de hoogte van de valkuilen en succesfactoren van change leaders.

Met uw team meedoen aan de open training ? Meld u aan !

Op de laatste vrijdag en zaterdag van augustus vindt de 2-daagse open teamtraining ‘Verandermanagement’ plaats in een bosrijke omgeving in de regio van Utrecht. De onderwerpen zoals hierboven beschreven komen allen aan bod. U kunt hier met met uw afdeling/ team aan deelnemen. Er is plek voor maximaal 15 personen per training/ trainer. Bij grotere groepen worden er meerdere docenten ingezet. De tijden van de open training zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Deelnemen kan vanaf 4 personen. De kosten per deelnemer bedragen EUR 995 euro (ex. BTW, all-in). Aanmelden kan via dit formulier. Indien u nog vragen heeft, kunt u die hier ook stellen.

Benieuwd naar onze incompany mogelijkheden ?

Wilt u een incompany- / teamtraining bij u op kantoor organiseren? Dat kan. Utrecht Business School biedt diverse maatwerkprogramma’s  aan op het gebied van management & leadership. Daarnaast kunt u een groot aantal van de open opleidingen ook als incompany opleiding boeken. Mocht u variaties hierop willen aanbrengen dan kan dat uiteraard ook. Heeft u vragen, wilt u advies of een offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met onze incompany-adviseur. Telefoon: 030-2270497. Emailadres: [email protected] of stel uw vraag via het contactformulier. Een brochure downloaden van onze incompany programma’s kan uiteraard ook.


Terug naar Organisatie-ontwikkelingsthema’s