Teams zijn de ‘building blocks’ van bedrijven en instellingen. In teams worden de bedrijfsdoelen immers getransformeerd in concrete eindresultaten. Het ontwikkelen van effectieve communicatie en samenwerking binnen teams/ afdelingen is dan ook van levensbelang voor organisaties. De vraag die menig manager of leidinggevende vaak heeft is: Hoe kunnen de prestaties en samenwerking binnen het team worden verbeterd? En hoe kan ik dit op een duurzame, blijvende manier realiseren? Heeft u ook dit soort vragen en/ of wilt u ook inzetten op teamontwikkeling binnen uw organisatie? Neem dan contact met op met onze adviseur.


Werkwijze/ methode

Onze incompany trainingen zijn toegespitst op de specifieke behoeften binnen teams of organisaties. Een goede samenwerking ontstaat immers nooit vanzelf ontstaat vaak pas na de nodige training, interventie en aandacht. Het startpunt van onze trainingen is altijd het individu en de kennis die hij/ zij heeft van de (ongeschreven) spelregels van het team of de organisatie. Vanuit deze basis worden individuen en teams verder getraind en ontwikkeld. Thema’s als: onderscheid van verschillende teamrollen, positieve aanspreekcultuur, gedragseffecten, het benutten van elkaars krachten en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen, komen hierin aan bod.

Resultaat

Teamontwikkeling en effectief samenwerken is voor veel bedrijven een basisvereiste om succesvol te kunnen zijn.  Een continue proces waar voldoende aandacht, tijd en resources voor vrijgemaakt zou moeten worden. Bijvoorbeeld door een (incompany) training. Het eindresultaat van een UBS-training op het gebied van teamontwikkeling, is:

  • Betere en effectievere samenwerking/ communicatie binnen teams
  • Medewerkers leren elkaar positief aan te spreken
  • Teamleden hebben inzicht in elkaars rollen
  • Er is kennis over de invloed van het eigen gedrag op dat van anderen
  • Teamleden weten elkaars kracht beter te benutten
  • Medewerkers leren als team verantwoordelijkheid te nemen

Benieuwd naar onze incompany mogelijkheden ?

Wilt u een incompany- / teamtraining bij u op kantoor organiseren? Dat kan. Utrecht Business School biedt diverse maatwerkprogramma’s  aan op het gebied van management & leadership. Daarnaast kunt u een groot aantal van de open opleidingen ook als incompany opleiding boeken. Mocht u variaties hierop willen aanbrengen dan kan dat uiteraard ook. Heeft u vragen, wilt u advies of een offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met onze incompany-adviseur. Telefoon: 030-2270497. Emailadres: contact@ubsbusiness.nl of stel uw vraag via het contactformulier. Een brochure downloaden van onze incompany programma’s kan uiteraard ook.


Terug naar Teamontwikkelingsthema’s