Management Development is het organisatieproces dat zorg draagt voor continuïteit en kwaliteit van het management van bedrijven. Een uitermate belangrijk proces dus voor het voortbestaan van bedrijven. Goede managers dienen systemen, structuren en verbanden binnen organisaties snel te herkennen en hier adequaat op in te kunnen spelen, op een manier die gunstig is voor het bedrijf. Om managers deze skills bij te brengen, is een teamtraining ‘management development’ een goede opstap. Wilt u ook inzetten op management ontwikkeling binnen uw bedrijf? Neem dan contact met op met onze incompany adviseur.


Werkwijze/ methode

Onze incompany trainingen zijn toegespitst op de specifieke behoeften binnen teams of organisaties. Een goede samenwerking ontstaat immers nooit vanzelf ontstaat vaak pas na de nodige training, interventie en aandacht. Het startpunt van onze trainingen is altijd het individu en de kennis die hij/ zij heeft van de (ongeschreven) spelregels van het team of de organisatie. Vanuit deze basis worden individuen en teams verder getraind en ontwikkeld. Thema’s als: wendbaar leadership, empowerment, management development en zelfsturende teams komen hierin aan bod.

Resultaat

Managementontwikkeling versterkt de kwaliteiten van leidinggevenden, het managementteam en de organisatie als geheel. Het eindresultaat van een incompany training op het gebied van management development, is:

  • Development van gemeenschappelijk referentiekader zodat issues adequaat kunnen worden aangepakt.
  • Kennis over effectieve communicatie tussen verschillende managementniveaus in organisaties.
  • Inzicht in het opzetten van lerende organisaties, waardoor duurzame bedrijfsontwikkeling mogelijk wordt.
  • Kunde om heldere en concrete doelen te formuleren voor verschillende organisatieniveaus/ teams/ afdelingen.
  • Kennis over het (eigen) leadership en de mate waarin invloed uitgeoefend kan worden op gedrag van anderen.

Benieuwd naar onze incompany mogelijkheden ?

Wilt u een incompany- / teamtraining bij u op kantoor organiseren? Dat kan. Utrecht Business School biedt diverse maatwerkprogramma’s  aan op het gebied van management & leadership. Daarnaast kunt u een groot aantal van de open opleidingen ook als incompany opleiding boeken. Mocht u variaties hierop willen aanbrengen dan kan dat uiteraard ook. Heeft u vragen, wilt u advies of een offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met onze incompany-adviseur. Telefoon: 030-2270497. Emailadres: [email protected] of stel uw vraag via het contactformulier. Een brochure downloaden van onze incompany programma’s kan uiteraard ook.


Terug naar Teamontwikkelingsthema’s