Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over (het aanbod van) UBS Maastricht. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt UBS Maastricht bereiken op het algemene telefoonnummer: 043-204 1210.  Per email zijn we bereikbaar op [email protected].

Studeren bij UBS Maastricht

Wie zijn mijn docenten?

De docenten van UBS Maastricht zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Zij werken dagelijks in het vakgebied waar ze les over geven en zijn daardoor goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast heeft iedere docent ruime ervaring met het geven van colleges en het zelf schrijven van lesmateriaal. Zo garanderen wij de didactische kwaliteit van onze programma’s.

Wat is het verschil tussen een masterclass, een cursus en een Post HBO opleiding?

Een masterclass van UBS Maastricht is doorgaans een ééndaagse cursus, bestaande uit twee colleges van drie uur. In een masterclass wordt u bijgespijkerd over één specifiek onderwerp, waarbij zowel theorie als praktijk aan bod komen. Een cursus van UBS Maastricht bestaat uit meerdere colleges, verspreid over meerdere dagen. Bij een cursus kunnen we dieper én breder ingaan op de materie. Doordat er enige tijd tussen de colleges zit, heeft u tussendoor tijd om aan de slag te gaan met de stof en vragen voor te bereiden voor de volgende sessie. Een Post HBO opleiding is een langduriger traject van vijf collegedagen met ieder twee colleges van drie uur. Een Post HBO opleiding is een volwaardige leergang voor professionals die zich echt willen specialiseren in een discipline. Tijdens de opleiding werkt u aan een referaat: een opdracht waarbij u voor uw eigen casus de stof toepast in een document en presentatie. Het referaat moet met een voldoende worden beoordeeld door de kerndocent, om de opleiding met een getuigschrift te kunnen afsluiten.

NB: het is mogelijk dat colleges van opleidingen tevens deel uitmaken van andere opleidingen. Een voorbeeld is de opleiding contentstrategie & inboundmarketing, waarbij zowel de masterclass, cursus als Post HBO opleidingen een overlap kennen. De opleidingen zijn allemaal afzonderlijk te volgen.

Wat doet een kerndocent bij een Post HBO opleiding?

De kerndocent is uw eerste aanspreekpunt als het gaat om de inhoud van de opleiding en het schrijven van uw referaat. De kerndocent geeft bovendien meerdere colleges en is verantwoordelijk voor het bewaken van de ‘rode draad’ van de opleiding. Ten slotte beoordeelt de kerndocent uw referaat.

Krijg ik een diploma of certificaat?

Iedere deelnemer aan een programma van UBS Maastricht ontvangt een certificaat van deelname als alle colleges zijn bijgewoond. Cursisten die een Post HBO opleiding met een voldoende afsluiten, ontvangen bovendien een een diploma dat een bewijs vormt van het afsluiten van de opleiding met een positief resultaat.

Wie zijn mijn mede-cursisten?

Deelnemers aan programma’s van UBS zijn doorgaans professionals al minimaal enkele jaren werkervaring hebben. Meestal kiezen zijn er zelf voor, of in overleg met hun werkgever, om zich verder te willen verdiepen in een bepaalde discipline. Er zijn geen harde ingangseisen voor de meeste programma’s, maar in de praktijk blijkt dat de meeste groepen qua niveau en ambitie goed overeenkomen. Tijdens de opleidingen heeft u veel contact met uw mede-cursisten en zo leert u ook van elkaars ervaring en inzichten.

Met hoeveel mensen volg ik een opleiding?

Doorgaans bestaat een groep cursisten uit 5 tot maximaal 15 mensen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt van de docent en dat er veel ruimte is voor interactie. Bij grote groepen is het mogelijk dat we besluiten de groep te splitsen. De programma’s van UBS Maastricht zijn daarnaast zodanig ontworpen dat ze al met een kleine groep kunnen draaien (bij zeer weinig inschrijvingen is het mogelijk dat een een opleiding wordt geannuleerd. U heeft dan de mogelijkheid om door te schuiven naar een volgende editie, of het bedrag wordt gecrediteerd).

Is er studiemateriaal inbegrepen bij de opleiding?

Ja studiemateriaal is inbegrepen bij de opleiding. Echter, niet iedere opleiding beschikt over studiemateriaal. Korte opleidingen zoals masterclasses bestaan doorgaans enkel uit de colleges en u ontvangt de slides digitaal. Bij langdurige trajecten zoals een Post HBO opleidingen worden doorgaans één of meerdere boeken voorzien, eventueel aangevuld met handouts: deze zijn altijd bij de prijs inbegrepen en worden uitgereikt tijdens het eerste college.

Wat moet ik doen als ik onverhoopt een college moet missen?

Als u een college moet missen vanwege persoonlijke omstandigheden, kunt u het in principe op een later moment inhalen. Of en hoe snel u dit kunt doen, is afhankelijk van de geplande datum van de eerstvolgende leergang en het aantal aanmeldingen hiervoor. Het kan theoretisch voorkomen dat een leergang niet doorgaat, wegens te weinig deelnemers. In dat geval wordt de leergang en tevens uw optie om het college in te halen, doorgeplaatst naar een later moment.

Praktische zaken

Waar vinden de colleges plaats?

UBS Maastricht maakt gebruik van meerdere opleidingslocaties. Een overzicht vindt u hier. Afhankelijk van het totaal aantal deelnemers is het mogelijk dat we besluiten een opleiding te verplaatsen naar een andere locatie. Alle locaties bevinden zich echter in Maastricht en zijn goed bereikbaar met de auto en OV, en beschikken over moderne voorzieningen.

Op welke dagen en tijdstippen vinden er colleges plaats?

De dagen en tijdstippen van colleges verschillen per opleiding. De meeste programma’s vinden plaats op maandag, dinsdag of donderdag. Als er meerdere colleges op 1 dag zijn, dan zijn de tijden als volgt: college 1 van 15:00 tot 17:45 en college 2 van 18:15 tot 21:00. Voor enkele cursussen zijn er alleen avondcolleges, die beginnen doorgaans om 19:00 en duren tot 22:15. Bekijk voor de exacte tijden de informatie bij de opleiding.

Is eten en drinken inbegrepen in de prijs?

Tijdens de colleges is er koffie, thee en water voorzien. Bij opleidingen met een middag- en avondcollege is er bovendien een maaltijd voor iedere cursist. NB: geef allergieën en andere dringende voorkeuren met betrekking tot de maaltijd ruim op tijd door, dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Inschrijven bij UBS Maastricht

Hoe moet ik me inschrijven voor een opleiding?

U kunt zich rechtstreeks inschrijven bij de betreffende cursuspagina via het tab-je ‘Inschrijven’. Let op: met het volledig invullen van het inschrijfformulier verklaart u zich akkoord met de voorwaarden van UBS en bent u bovendien betalingsplichtig.

Hoe kan ik me inschrijven als mijn werkgever betaalt?

Als u werkgever betaalt voor uw opleiding, dan dient u de factuurgegevens van de werkgever in te vullen bij het kopje ‘Factuurgegevens’.

Zijn de genoemde bedragen exclusief of inclusief btw?

Alle genoemde bedragen op de website zijn exclusief 21% btw. Als u inschrijft als particulier, dan dient u altijd 21% bij het genoemde bedrag op te tellen.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Als uw inschrijving succesvol is ontvangen dan krijgt u hiervan een bevestiging per e-mail. Indien u binnen 24 uur geen bevestigingsemail heeft gekregen (tip: controleer ook uw spam-folder), neem dan svp contact op met [email protected]. Na uw succesvolle inschrijving ontvangt u binnen enkele werkdagen tevens de factuur met betaalinstructies. Geruime tijd voor aanvang van de opleiding, ontvangt u praktische informatie over uw opleiding, zoals locatie, tijdstippen, routebeschrijvingen en tips ter voorbereiding.

Ik heb me ingeschreven, maar ik wil mijn inschrijving annuleren, wat nu?

Als u uw inschrijving wilt annuleren, bent u afhankelijk van het tijdstip van annulering toch 50% tot 75% van het totaalbedrag verschuldigd. De reden hiervoor is dat wij op basis van inschrijving een planning maken voor opleidingen, definitieve doorgangsdatums vastleggen en afspraken maken met docenten, locaties en andere faciliteiten.  In onze voorwaarden staat uitgebreid beschreven hoe ons annuleringsbeleid eruitziet.

Over UBS Maastricht

Waar staat UBS voor?

UBS staat voor Utrecht Business School. UBS is een particuliere opleider die al jaren actief is en reeds vele honderden tevreden cursisten heeft geholpen hun kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Wat is de relatie tussen UBS Maastricht en Utrecht Business School?

UBS Maastricht werkt samen met Utrecht Business School in een franchise-constructie. UBS Maastricht biedt bestaande opleidingen van Utrecht Business School aan in Maastricht en ontwikkelt daarnaast eigen programma’s om in te spelen op lokale behoeftes.

Wie zit er achter UBS Maastricht?

UBS Maastricht wordt gedragen door lokale ondernemers, afkomstig uit het werkveld en met een hart voor opleiden. Maak kennis met het team van UBS Maastricht op de Over-Ons pagina.

Ik wil graag samenwerken met UBS Maastricht, kan dat?

Wij staan altijd open voor samenwerkingen met lokale professionals, organisaties en netwerken. Zo is het mogelijk om als docent te fungeren in bestaande, of nieuwe opleidingen. Organisaties, maar ook netwerken en koepelorganisaties kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen als zij meerdere inschrijvers voor een programma kunnen bieden. Heeft u interesse in een van bovenstaande vormen van samenwerking, of wilt u vrijblijvend kennismaken voor een samenwerking anderszins, neem dan gerust contact op: [email protected] of 043-204 1210.

Wordt het aanbod van opleidingen in de toekomst nog uitgebreid?

Jazeker. In de tweede helft van 2017 zullen wij opleidingen in meerdere vakgebieden en in meerdere varianten gaan aanbieden. Hierbij proberen we zoveel mogelijk in te spelen op de behoefte van de markt.