Nuon is een energieonderneming, die circa 2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden onze klanten verschillende duurzame producten en oplossingen. Bij Nuon werken ongeveer 4.200 medewerkers. Het hoofdkantoor van Nuon staat in Amsterdam. Onze netto-omzet bedraagt ongeveer 2,5 miljard euro. Nuon is onderdeel van energieconcern Vattenfall.


Vraagstelling

Utrecht Business School heeft voor het hr-team van NUON een 3-daags in-company programma verzorgd op locatie in Amsterdam. Thematiek van dit programma was: HR Analytics. Docenten Hans van der Spek, Gerard Evers en Jeroen van der Sloot gaven invulling aan het programma namens UBS. De hoofdvraag van het programma was: Hoe kan NUON meer informatie halen uit beschikbare HR-data, deze beter  leren analyseren en hierdoor scherpere stuurinformatie aanleveren? Een andere vraag was: Hoe kan NUON de rol van strategisch business partner verbeteren?

Doelstelling

De meegegeven doelstelling voor het incompany programma was: hoe kan er structuur/ inzicht worden gerealiseerd inzake beschikbare hr-data. Bijvoorbeeld door middel van een hr-dashboard. Hoe kunnen complexe data en cijfers gelezen en geïnterpreteerd worden en hoe kan bepaalde data gekoppeld worden aan de huidige HR-rollen van NUON? Een laatste doelstelling was: hoe kan de voortgang op de realisatie van de resultaten worden gevolgd/ geborgd.

Programma

Het programma bestond uit de drie basisblokken van de cursus HR Analytics (aangevuld maatwerk). Dit waren de volgende thema’s: Basics HR Analytics en inbedding in de organisatie (dag 1),  Aan de slag met data, ratio’s, kengetallen en metrics (dag 2), Analyses, rapportages en relatie met business impact (dag 3). Tijdens het programma is de algemene hr-analytics theorie gelardeerd met actuele voorbeelden, trends en best practices uit de energiesector. De deelnemers werden gedurende het programma veel aan het werk gezet met praktische oefeningen waarvan het resultaat weer aan elkaar werd gepresenteerd.

Resultaat

Het eindresultaat werd als erg nuttig, kwalitatief hoogstaand en meer dan prima ervaren volgens de opdrachtgever en deelnemers. Dit kwam enerzijds vanwege de ervaren en kundige sprekers en anderzijds werd er ‘spot-on’ voldaan aan de doelstellingen van het programma. Door veel in groepsverband te werken, werd de aangereikte kennis erg goed opgepakt waardoor deze aanpak uiteindelijk erg effectief bleek. Met name de vertaalslag richting visualisatie en een easy to use dashboard werd als erg waardevol ervaren.

Meer weten over onze incompany mogelijkheden ?

Wilt u een incompany- / teamtraining bij u op kantoor organiseren? Dat kan. Utrecht Business School biedt diverse maatwerkprogramma’s  aan op het gebied van management & leadership. Daarnaast kunt u een groot aantal van de open opleidingen ook als incompany opleiding boeken. Mocht u variaties hierop willen aanbrengen dan kan dat uiteraard ook. Heeft u vragen, wilt u advies of een offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met onze incompany-adviseur. Telefoon: 030-2270497.


Heeft u een vraag over onze incompany mogelijkheden?  Stel uw vraag dan hier


Terug naar Customer Cases